Işid Avrupa'ya Mülteci Kılığında Terörist Gönderecek İddiası

IŞİD'in silahlı elemanlarını mülteci kılığında Avrupa’ya sızdıracağı iddia edildi. Bild am Sonntag gazetesinin haberine göre, her biri dört teröristten oluşan gruplar, Türkiye-Suriye sınırını geçtikten sonra sahte pasaportla Batı...

IŞİD'in silahlı elemanlarını mülteci kılığında Avrupa’ya sızdıracağı iddia edildi. Bild am Sonntag gazetesinin haberine göre, her biri dört teröristten oluşan gruplar, Türkiye-Suriye sınırını geçtikten sonra sahte pasaportla Batı Avrupa’ya geçerek suikast düzenleyecek. Teröristlerin gideceği ülkelerin listesin Almanya'nın da olduğu idda ediliyor. . Habere göre ABD’nin dinleme faaliyetlerine takılan IŞİD, havaalanlarındaki sıkı kontrollerden dolayı uçak yolcuğunu tercih etmiyor.

Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Federal İçişleri Bakanlığı'ndan bir sözcüsü, Almanya’nın eskiden olduğu gibi şimdi de cihatçı terörizmin hedefinde olduğunu söyledi. Bunun iç güvenlik açısından somut olmayan yüksek derecede tehdit olduğunu anlatan sözcü, somut saldırıya dair herhangi bir ipucuna henüz rastlanmadığını bildirdi. Bu arada Yeşiller Partisi politikacılarından Claudia Roth, Suriye-Türkiye sınırında yaşanan mülteci felaketi karşısında Almanya’dan daha güçlü bir şekilde rol almasını istedi. Sınır bölgesini ziyaret eden Roth, buradaki insani durumun dramatik olduğunu dile getirdi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri