"Işid, 2013 Ekim Ayı Resmi Gazete Sayılarında Terör Örgütü İlan Edilmedi"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, 2013 yılı Ekim ayı süresince yayımlanan tüm Resmi Gazete nüshaları incelendiğinde, IŞİD'in Ekim 2013'te Resmi Gazete sayılarının hiçbirinde terör örgütü olarak...

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, 2013 yılı Ekim ayı süresince yayımlanan tüm Resmi Gazete nüshaları incelendiğinde, IŞİD'in Ekim 2013'te Resmi Gazete sayılarının hiçbirinde terör örgütü olarak ilan edilmediğinin görüldüğünü söyledi.

Konuyu Meclis gündemine taşıyan Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplanması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

19 Eylül 2014 tarihinde Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin bir yıl önce 2013'ün sanırım Ekim ayı bir Bakanlar Kurulu kararnamemiz var. Orada Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarına uygulama olarak terör örgütü olarak ilan ediyoruz." ifadesinin yer aldığını dile getiren Tanrıkulu, 22 Eylül 2014 tarihinde ise Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yaptığı açıklamada, "Hükümetimizin IŞİD'e terör örgütü demediğini söylüyorlar. Biz 13 Ekim 2013'te Bakanlar Kurulu kararıyla IŞİD'i terör örgütü ilan ettik." dediğini aktardı.

Tanrıkulu, şu soruları yöneltti: "2013 yılı Ekim ayı süresince yayımlanan tüm Resmi Gazete nüshaları incelendiğinde, IŞİD’in Ekim 2013‘te Resmi Gazete sayılarının hiçbirinde terör örgütü olarak ilan edilmediği görülmektedir. Dolayısıyla gerek Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç gerekse Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıkladıkları, IŞİD’in Bakanlar Kurulu kararı ile terör örgütü ilan edildiği kararı, kimsenin bilmediği bir yöntemle mi Resmi Gazete'de yayımlanmıştır?

IŞİD’in adı açıkça belirtilerek terör örgütü olarak ilan edildiği Bakanlar Kurulu kararının tam metni nedir? Bakanlar Kurulu tarafından El Kaide ve El Kaide bağlantılı örgütler, gruplar ifadesi dışında, IŞİD’in isminin açıkça belirtilerek bir terör örgütü olduğu ifadesinin yer aldığı Bakanlar Kurulu kararnamesinin yayınlandığı Resmi Gazete'nin tarih ve sayısı nedir?" CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri