İşi olan engelli, sınava girmesin

Görmeyenleri Koruma Derneği Başkanı Veli Özağan, Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi
Özağan, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, 29 Nisan'da yapılacak ÖMSS sınavları için başvuruların 20 Şubat itibariyle başladığını ifade etti. Kamuya alınacak 23 bin 360 engelli memur ile engelli memur kadrosunun doldurulması için çalışmalar yapıldığını anlatan Özağan, Hükümetin bu konudaki çalışmasını yakından takip ettiklerini belirtti. Çalışabilecek düzeydeki bir çok engelli vatandaşın işi olmaması nedeniyle zor durumda kaldığını ve hayattan koptuğunu vurgulayan Özağan, sınavların engelliler için önemli bir şans olduğunu söyledi. Engelli olup da resmi kurumlarda memur olan vatandaşların da bu sınava girebileceklerini vurgulayan Özağan, şunları kaydetti: ''Bazı engelli memur arkadaşlarımız şartlarının daha iyi olması için tekrar sınava girebilir. İşsiz olan engelli vatandaşlarımız bu durumun şanslarını azalttığını söylüyorlar. Ben bir devlet memuru olarak tekrardan bu sınava girmeyeceğim. İşi olmayan arkadaşlarımızın önünü açmamız gerekir'' diye konuştu.
Türkiye Sakatlar Derneği Konya Şube Başkanı Ahmet Mıhçı da engellilerin yaklaşık yüzde 3'lük kesiminin yatalak olmaları nedeniyle bu sınava giremeyeceklerini ifade ederek, "23 bin 360 kişilik kadro var. Bu gerçekten engellilerin kamu kurum ve kuruluşlarında istihdamı için önemli bir kadro. Şimdiye kadar doldurulamamıştı. Bu dönemde inşallah doldurulacak. Öyle tahmin ediyorum ki, Türkiye genelindeki engellilerden uygun şartları taşıyanların tamamına yakını bu sınavdan sonra istihdam edilebilecek. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.
RASİM ATALAY

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri