İshak Doğan: Bordo - Mavili Formayı Uzun Yıllar Giyeceğim

Trabzonspor’un bu sezon Kardemir Karabükspor’dan transfer ettiği İshak Doğan, elinden gelenin en iyisini yapıp, bordo-mavili formayı uzun yıllar giyeceğini söyledi. Futbola forvet olarak başladığını açıklayan başarılı sol bek, esprili...

Trabzonspor’un bu sezon Kardemir Karabükspor’dan transfer ettiği İshak Doğan, elinden gelenin en iyisini yapıp, bordo-mavili formayı uzun yıllar giyeceğini söyledi. Futbola forvet olarak başladığını açıklayan başarılı sol bek, esprili bir dille kaleye geçmişi düşünmediğini belirtti.

TrabzonCell abonelerinin SMS ile gönderdikleri soruları cevaplandıran genç futbolcu, gelişeme açık olmadan başarının gelemeyeceğini belirtti. Ne kadar başarılı olursa olsun insanın kendini geliştirmeye devam etmesi gerektiğinin altını çizen İshak, kendisinin de böyle yaptığını anlattı. Başarılı sol bek, sol bekte oynayan birçok oyuncu olduğunu, ancak sol ayaklı futbolcunun Türkiye’deki gibi dünyada da sınırlı olduğunu kaydetti.

Duran toplan konusunda çok iddialı olduğunu ifade eden İshak, “Modern futbolda duran toplar çok önem kazandı. Takımlar artık çok iyi defans yaptığı için küçük nüanslar sonucu belirleyebiliyor. Bu nedenle duran topları iyi kullanmak önemli. Bu yönde kendi özel çalışmalarımı yapıyorum. Takıma faydalı olmak için ben de büyük önem veriyorum. Korner mi frikik mi deseler, korner derim sanırım.” şeklinde konuştu.

İshak, mevkisinde en beğendiği futbolcunun Bayern Münih’ten David Alaba’yı çok beğendiğini bilgisini verdi. Futbola forvet olarak başladığını söyleyen İshak, “Önde başladım, arkaya doğru gidiyorum. Forvet olarak başladım, forvet arkası oynadım. Sol açık ve orta saha oynadım. En son sol bek ve stoperde oynadım. Kaleye geçmeyi düşünmüyorum.” ifadelerini kullandı.

Trabzon'u futbol şehri olduğu ve ateşli taraftarından dolayı tercih ettiğini anlatan İshak, transferinde verilen bonservis bedelinin yüksek olduğunu düşünmediğini, karşılığını vermek için elinden geleni yapacağını dile getirdi.

Trabzonspor’un büyüklüğünü geldikten sonra daha iyi anladığına değinen genç futbolcu, şunları söyledi: “Bu formayı giymek herkese nasip olmaz. Bana Allah nasip etti. İnşaallah elimden gelini yapıp uzun yıllar bu formayı giyeceğim.”

Milli takımda forma giymek için sürekli oynamak gerektiğine vurgu yapan genç futbolcu, kariyerinden rahmetli babasının çok büyük emeğinin olduğunu söyledi. İshak, babasının, ‘Çok iyi futbolcu olabilirsin ama karakterinden asla taviz verme. İyi futbolcu olmaktan daha önemlisi iyi bir insan olmandır benim için’ sözlerini hiç unutmayacağını belirtti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri