İşgale izin verilmesin

Saadet Partisi Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Derbentli, yabancılara toprak satışını içeren kanununu eleştirdi

Saadet Partisi Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Derbentli, yabancılara toprak satışını içeren kanunu eleştirerek, Doğu ve Güneydoğu bölgesinin İsrail ile Ermenistan’ın işgaline açık hale getirileceğini söyledi.

Saadet Partisi Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Derbentli gündeme dair konular hakkında basın toplantısı düzendi. Saadet Partisi İl Binası’nda gerçekleşen toplantıda konuşan Mustafa Derbentli, yabancılara toprak satışını içeren kanunu eleştirdi. Derbentli, “Bu son derece tehlikeli bir gelişmedir. Çünkü bu kanunla Doğu Anadolu’nun Ermeni, Güneydoğu Anadolu’nun da İsrailli’lerin akınına uğrayacağı açıktır. Türkiye daha önce de yabancılara toprak satışı yapan bir ülke idi. Ama sınırlı bir toprak satışı yapılıyordu. Bir de satışlar mütekabiliyet esasına göreydi. Eğer yabancı bir ülkede Türk vatandaşlarının toprak almasına izin veriliyorsa, o ülkenin vatandaşlarının da Türkiye’de toprak almasına müsaade ediliyordu. Şimdi hükümetin çıkarmış olduğu son kanunda mütekabiliyet şartı kaldırılıyor. Bu kanun Türkiye için tehlike arz ediyor. İnanıyoruz ki bu tip kanunlar ABD’nin kontrolü altında çıkarılıyor. ABD’nin isteklerine göre kanunlarımız şekilleniyor ve Türkiye’de parlamentodan geçiriliyor. Çünkü şu anki iktidar, tamamen ABD’ye siyasetini dayamış durumdadır” dedi. Düzenlemenin arkasından Türkiye’nin doğusunun Ermenilerin ve İsrailli’lerin toprak alımına uygun hale getirileceğini dile getiren Derbentli, “Her yıl Türkiye’ye gelen Ermeniler Van’da uçaktan indikten sonra Akdamar’a, ondan sonra da Beytüşşebap Dağları'na gittiklerini herkes bilmektedir. Şimdi bunlar gelecekler, bu toprakları satın almaya başlayacaklardır. 300 dönüme kadar toprak rahatlıkla satın alabileceklerdir. Bütün bunlarda yavaş yavaş Türkiye’nin doğusunda bir Ermeni işgalinin boy göstereceğini işaret etmektedir” diye konuştu. Güneydoğu’nun ise İsrail işgali tehlikesiyle karşı karşıya olunduğunu ifade den Derbentli, Güneydoğu’nun İsrail tarafından toprak alınması suretiyle kolayca işgal edilebileceğini kaydetti.

ERBAKAN HÜKÜMETİNİ HATIRLASINLAR

Memur zamları noktasında toto oynar gibi rakam önerenlere 1996 Erbakan hükümetini hatırlattıklarını aktaran Derbentli, Yunanistan’ı örnek göstererek çalışanı tehdit etmeninde ahlaki olmadığına dikkat çekerek, “Şimdi Yunanistan’ı örnek göstererek çalışana cüzi zammı kabul ettirmeye çalışan yetkililere buradan soruyoruz 2012 yılında bütçeden faize ne kadar ödeme yapacaksınız? Çalışana yapacağınız zammın bütçeye getireceği yük nedir? Bu durum açıklanırsa bizim ne demek istediğimiz daha net anlaşılacaktır. Ayrıca çalışanlarla halkın arasını açma politikası ne kadar tehlikelidir. Neymiş öğretmen 15 saat çalışıp yatıyormuş da bazı memurlar 40 saat çalışıyormuş, asgari ücret 700 TL imiş de memur 1500 TL alıyormuş. Şimdi sormak lazım bunlar edilecek laf mı? Ya da bu lafları devlet adamı olan eder mi? Siz iş verdiniz de memur çalışmadı mı? Ya da sizler, sayısını hatırlayamayacağınız danışmanlarınız ne kadar maaş alıp ne kadar çalışıyorsunuz da bir de memura laf ediyorsunuz? Devletin üst kademesinde görevli iseniz ne dediğinize dikkat edeceksiniz. Yoksa ettiğiniz lafı geri almak zorunda kalabilirsiniz. Ne yazık ki Türkiye şu an devlet adamı sıkıntısı yaşamaktadır. Bunun neticesi olarak da toplum gerilmektedir” ifadelerini kullandı.

ÖRF VE ADETLERE UYGUN PROGRAMLAR YAPILSIN

Belediyelerin düzenlediği programlar hakkında da değerlendirmelerde bulunan Derbentli, şunları kaydetti: “Biz programa değil ama içeriğine ve abartılmasına karşıyız. Getirilen kişilere bakıyoruz ve kendi kendimize şu soruyu sormadan edemiyoruz. Yahu şu an başımızda bu AKP’nin kızdığı CHP’li biri belediye başkanı olsaydı o kimleri davet ederdi? O da bunların getirdiklerini getirirdi. O zaman değişen ne? Geceliklerine binlerce lira ödediğiniz sanatçıları acaba oğlunuzun sünnetine ya da kızınızın düğününe çağırır mısınız? Diye belediye başkanlarına soruyoruz. İnanıyoruz ve duyar gibi oluyoruz ki hayır diyorlar. O zaman şimdi tekrar soruyoruz kendi düğününüze çağırmadığınız kişileri beytül malin paraları ile nasıl olur da çağırırsınız? Bunun hesabını nasıl vereceksiniz? Belediyelerin kapısındaki levhalarını değiştirip belediye yerine çalma oynama ve oynatma merkezi yapmak lazımdır. Tekrar diyoruz ki program yapın ama yaptığınız programlar örfe ve adetimize uygun olsun ve abartılmasın.” Derbentli Mavi Marmara’da hayatını kaybedenleri de rahmetle anarak, aradan geçen zaman diliminde hiçbir hesabın sorulmadığını ve efelenmelerin hep askıda kaldığını sözlerine ekledi. Yarın yapacakları program hakkında da bilgiler veren Derbentli, yarın saat 20. 30’da tüm Konya halkını Kültürpark’taki programa davet etti.

İBRAHİM ÇİÇEKÇİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri