İşçi Yakınları Eylem Yaptı

Afşin-Elbistan B Termik Santrali'nin kömür ihtiyacını karşılayan Çöllolar Kömür İşletmesi'ni çalıştıran Park Teknik firmasında çalışan işçilerin aileleri, ücretlerde iyileştirme yapılması için eylem yaptı. Türkiye Maden İşçileri...

Afşin-Elbistan B Termik Santrali'nin kömür ihtiyacını karşılayan Çöllolar Kömür İşletmesi'ni çalıştıran Park Teknik firmasında çalışan işçilerin aileleri, ücretlerde iyileştirme yapılması için eylem yaptı.

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Elbistan Şubesi’nin (Maden-İş) yaklaşık 7 yıldır örgütlü olduğu Park Teknik Elektrik Madencilik Turizm Sanayi ve Ticaret AŞ’de çalışan yaklaşık 300 işçinin maaş artış talebi, yerine getirilmedi. Şirket çalışanları greve gitti. Bakanlar Kurulu'nun 60 gün süreyle grevi ertelemesi üzerine işçiler grevi sonlandırdı. Ancak işçi ücretlerinde yine iyileştirme yapılmadı. Grev erteleme kararına rağmen 4 gündür iş bırakma eylemi yapan işçilerin şantiye dışına çıkmasına izin verilmediğini ileri süren yakınları, işçi çıkış kapısında eylem yaptı.

İşçi yakınları "Biz, bir kişinin bile kul hakkını yemeye korkarken onlar 300 kişinin hakkını yiyorlar. Bunun hesabını öbür dünyada vermeyecekler mi? Ne yapacaklarsa yapsınlar. Ya ekmek vermesinler ya da insan gibi yaşayacak şekilde bir ekmek versinler. Herkesin babasını evine göndersinler. Kimsenin dayanacak gücü kalmadı. 9 yaşındaki çocuk sabahın 6’sında kalkıp lokantada çalışmaya gidiyor. Lanet olsun bu insanlara." dedi.

Bir işçi yakını, "Eşime 'zam verdik' diye yalan söylediler. Şimdi de işçilerin çıkışlarını veriyorlar. Tazminatlarını vermiyorlar." şeklinde konuştu.

Çok sayıda işçi yakınının katıldığı eylem, bir süre devam etti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri