İşçi Partisi, Ergenekon İçin Rus Komünist Partisi'nden Destek İstedi

İşçi Partisi Başkan Yardımcısı Semih Koray, Rusya’dan destek istedi. Koray, Moskova’da Rusya Komünist Partisi Başkan Yardımcısı, Rus parlamentosu alt kanadı Duma milletvekili Valeri Raşkin’le görüşerek Ergenekon duruşması için destek istedi.

İşçi Partisi Başkan Yardımcısı Semih Koray, Rusya’dan destek istedi. Koray, Moskova’da Rusya Komünist Partisi Başkan Yardımcısı, Rus parlamentosu alt kanadı Duma milletvekili Valeri Raşkin’le görüşerek Ergenekon duruşması için destek istedi.
Rusya Komünist Partisi resmi internet sitesinde yer alan habere göre, Koray’ın da aralarında olduğu Türkiye’den işçi partisinden bir heyet Rusya Komünist Partisi’ni ziyaret etti. Parti binasında yapılan görüşmede Türkiye İşçi Partisi yetkilileri, başta Ergenekon davası olmak üzere destek istedi.

Görüşmede söz alan Koray, partilerine ait medyanın “gerçek enformasyona ulaşım açısından başarılar sağladığını” ifade etti. İşçi Partisi Başkan Yardımcısı, ‘Büyük Avrasya Coğrafyası’nın oluşturulması düşüncesinin partilerinin önemli ideolojisi olduğunu belirtti. Koray, “Parti Başkanımız Doğu Perinçek’in yanısıra ünlü gazeteci, bilim adamı ve önemli üniversite rektörleri 5 yıldır Ergenekon isimi verilen davayla ilgili cezaevinde yatıyor. Hepsi devlete karşıtı komplo ve darbe hazırlığıyla suçlanıyor. Bu, partimize ve Amerika’nın İslamcılığı yayma gibi planlarına karşı gelen yurtsever güçlere karşı komplodur.” dedi.

Ergenekon duruşmasının İstanbul’un merkezinde yapılması gerektiğini iddia eden Koray, “Oysa duruşma kentin 100 kilometre dışında doğrudan cezaevinde yapılıyor. Bu da yasaya aykırı. Aralık ayında binlerce kişi sokağa çıkarak bu davayla ilgili adalet talep etti. Fakat polis protestoculara su fışkırttı ve göz yaşartıcı gaz kullandı. Arkadaşlarımız hakkında karar verilecek duruşmanın final günü 5 Ağustos’ta büyük gösteri yapmayı planlıyoruz. Bunun için bize uluslar arası destek lazım.” diyerek Rus Komünist Partisi’den yardım talep etti.

2003 yılında dönemin Türkiye Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün, ABD’li meslektaşı Colin Powell’le gizli anlaşma yaptığını öne süren İşçi Partisi Başkan Yardımcısı, “Gül kendisi bunu defalarca belirtti. Böylece Amerikalıların elinde alet olduğunu da kendisi açıkça söylemiş oldu. Türkiye hükümeti ABD’nin Irak istilasını destekledi.” diyerek Türk halkının komşu Suriye ile barış içinde yaşamak istediğini belirtti.

“Türk hükümetinin Amerikan politikalarını yürütmesinin” toplumun öfkesini artırdığını iddia eden Koray, ülkede binlerce kişinin katıldığı gösterilerin azalmadığını öne sürdü. ABD’nin etkisiyle Türkiye’de bölücülük ve ülkenin İslamlaştırılmasının arttığını iddia eden Koray’a göre Amerika’nın hedefi Kemalist devrimin tarihi değerlerinin kökünü kazmak.

Son yıllarda hükümetin uyguladığı iş ve dış politikayı sıradan insanların anlamadığını ve gösterilerin devam edeceğini iddia eden Koray, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere hükümeti istifaya göndermek için mücadele edeceklerini söyledi. Koray, “Her kesimi birleştirecek bir ulusal halk cephesi kurmayı da planlıyoruz. İnsanımızda bunun için güç ve irade var. Bu da başarı ve zaferin en önemli faktörleri!” şeklinde konuştu.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri