İşadamları: Geminin İçerisindekilerce Batırılacağı Akla Ve Mantığa Sığmaz

Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Federasyonu’nun (GÜNSİAF) 7. Olağan Genel Kurulu'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Federasyon Başkanı Kasım Fincan, “Geminin içerisindekiler tarafından batırılacağı iddia ediliyor.

Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Federasyonu’nun (GÜNSİAF) 7. Olağan Genel Kurulu'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Federasyon Başkanı Kasım Fincan, “Geminin içerisindekiler tarafından batırılacağı iddia ediliyor. Bu akla ve mantığa sığmaz bir söylem. Bizlere yaftalanılan sıfatlara da çok üzülüyoruz artık, incindik, kırıldık.” dedi.

    Gaziantep Teymur Continental Otel’de düzenlenen GÜNSİAF 7. Olağan Genel Kurulu'na Federasyon'a bağlı 36 iş adamı derneği, 2 iş kadını derneği olmak üzere 19 ilden 275 iş adamı katıldı. Kurul öncesi açıklamalarda bulunan GÜNSİAF Başkanı Kasım Fincan, son dönemde kendilerine yaftalanan ifadelerden dolayı çok kırıldıklarını dile getirdi. Fincan, “Ülkenin ne zaman yol aldığını hissedersek, ülkemiz ne zaman birlik ve beraberlik içerisinde gemi yol almaya başladığı hissedilince birileri bu gemiyi batıracak şekilde bir sebepler bulabiliyor. Bu sefer de ayrı bir taktikle bu geminin içerisindekiler tarafından batırılacağı iddia ediliyor. Bu akla ve mantığa sığmaz bir söylem. Bizlere yaftalanılan sıfatlara da çok üzülüyoruz artık, incindik, kırıldık. Bu sıfatlar biraz önceki izlediğiniz slayt ile örtüşüyor mu sizce?” ifadelerine yer verdi.

    "HSYK’NIN YAPISINDA YAPILMAYA ÇALIŞILAN DEĞİŞİKLİKLERİ KABUL ETMİYORUZ"

    Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) yapısında yapılmaya çalışılan değişiklikleri kabul etmediklerini açık bir dille vurgulan Fincan, 2010 referandumunda “evet” diyenlerin HSYK’nın bağımsız bir hale getirilmesini temenni içerisinde olduğunun söyledi. Fincan, “Hukukun üstünlüğü ve hukukun karşısında herkesin eşit olması gibi hukuk devleti olmanın temel ilkeleri siyasi görüşler içerisinde vazgeçilmezdir. Adalet mülkün temelidir. Avrupa Birliği normları ve Kopenhag kriterleri onlara uygun bir şekilde yapılan 2010 yılı referandum sonuçları yüzde 57,9 ile “evet” diyen bir milletin HSYK'nın daha bağımsız hale getirilmesi temennisiydi. HSYK’nın yapısında yapılmaya çalışılan değişiklikleri kabul etmediğimizi çok açık bir şekilde ifade ediyoruz.” şeklinde konuştu.

    "TOPLUMDA OLUŞAN GERGİNLİĞE SON VERİLMELİ"

    Toplumda oluşulan gerginliğe biran önce son verilmesi gerektiğine dikkat çeken Fincan, uzlaşmacı bir tavır sergilenerek ortamın yumuşatılması gerektiğini kaydetti. Fincan, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Ülkemizde ve bölgemizde oluşan istikrar ve yeni teşvik yasasının getirdiği yatırımlar devamı ve hedeflere doğru gidebilmemiz için bizi tehdit eden, devletimizi tehdit eden bu husus biz iş adamları karşı karşıya değil, kolkola, yan yana yürümek zorundayız. Kırgınlığımızı ve üzüntümüzü tekrar tekrar ifade etmekten geri durmayacağız.”

    Açıklamaların ardından genel kurula geçildi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri