İşadamına hava engeli

KSO Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, kar yağışı nedeniyle uçuşların iptal olmasının işadamlarının Konyaya gelmesine engel olduğunu, bunun da sanayiciyi olumsuz etkilediğini söyledi
Konya Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, kar yağışının birçok alanda sevinçle karşılanmasına karşılık, uçuşların iptal olması nedeniyle sanayici ve işadamlarını olumsuz etkilediğini ifade etti. Tahir Büyükhelvacıgil, etkili olan kar yağışı nedeniyle Konya Havalimanı’nda uçuşların iki gündür iptal edilmesinin yurt dışından ve şehir dışından pek çok işadamının Konya'ya gelmesini ve Konya’dan çeşitli şehirlere ve ülkelere gidecek olan işadamlarının ulaşımını engellediğini söyledi. Büyükhelvacıgil, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin pek çok ilinde kar yağışına rağmen havalimanlarında uçuşların devam ettiğini ancak Konya'da bunun bir türlü sağlanamadığını belirtti. Yetkililerden daha duyarlı olmalarını isteyen Büyükhelvacıgil, iş adamları için bir saatin dahi çok önemli olduğunu fakat bu tür gecikmelerin ciddi iş kayıplarına neden olduğunu savundu. Sanayiciler için uçak seferlerinin çok önemli olduğunu ifade eden Büyükhelvacıgil, ''32 bin KOBİ'siyle 165 ülkeye ihracat yapan bir sanayi şehri olan Konya'da, uçuşların iptal edilmesi Konya'ya hiç yakışmıyor. Bununla ilgili daha ciddi tedbirler alınmalı ve uçuşların iptal edilmesi önlenmeli'' dedi.
Foto altı: Tahir Büyükhelvacıgil, kar yağışı nedeniyle uçuşların iptal olmasının sanayici ve işadamlarını olumsuz etkilediğini söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri