İşadamı Özefe: Tunceli'deki Dar Gelirliyi Toki'ye Teşvik İçin Daire Aldım

Tunceli’nin Çemişgezek ilçesi’nde dar gelirli aileler için yaptırılan TOKİ’den ev aldığı yönünde basında çıkan haberlere işadamı Hıdır Özefe’den açıklama geldi. Özefe, konutları teşvik için aldıklarını savundu. Çemişgezekli...

Tunceli’nin Çemişgezek ilçesi’nde dar gelirli aileler için yaptırılan TOKİ’den ev aldığı yönünde basında çıkan haberlere işadamı Hıdır Özefe’den açıklama geldi. Özefe, konutları teşvik için aldıklarını savundu.

Çemişgezekli İşadamı Hıdır Özefe, “Ben, İstanbul’da ikamet eden Çemişgezekli bir iş adamıyım. Ve aynı zamanda olaylarla ilgili iddia edilen tarihte Çemişgezek Sanayici İş adamları Dernek Başkanlığı görevini yürütmekte idim. Çemişgezek’te TOKİ evlerinin birinci etabında yer alan 100 konut hak sahiplerine dağıtıldı. İkinci etap TOKİ evlerinin yapımında İstanbul Milletvekilimiz Mustafa Ataş, kurum yetkileriyle evlerin yapılması ve projenin hayata geçirilmesi konusunda istişarelerde bulunmuştu. TOKİ yetkililerinin sayın vekilimize ve dönemin ilçe belediye başkanına 100 konutun inşaatına başlanması için 100 talep sahibinin belirlenerek 6 bin TL de peşin para yatırılması halinde evlerin yapımına başlanabileceği bildirilmişti.” dedi.

TOKİ’nin inşaata başlayabilmesi için gerekli talep sayısına ulaşılması gerektiğini belirten Özefe, "Çalışmalar sonucunda ancak 60 konuta talep bulunabildi. TOKİ’nin inşaata başlayabilmesi için 40 tane daha talep bulunması gerekmekteydi ve bütün uğraşlara rağmen bu talep bulunamadı. Bunun üzerine Çemişgezek halkından İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş Bey’e bendeniz sanayici ve iş adamları derneği başkanı olarak Hıdır Özefe’ye bu talep konusunda yardımcı olmamız için belediye başkanı yardım talebinde bulundu. Biz de sayın vekilimizle nasıl yardımcı olabiliriz diye bir arayış içerisine girdik. Öncelikle şunu düşündük. İlçemizin metropollerde yaşayan ileri gelenleri birer daire alırsa, orada yaşayan insanları da teşvik edebiliriz. Bu nedenle birer konuta bizler de yazıldık. Çemişgezekli tüm hemşehrilerimize ricalarda bulunduk. Bu projenin hayata geçirilmesi için insanlarımıza telkinde bulunduk ve 30 tane daha talep sahibine ulaştık. Bu sayıyla ancak 90 konut için alıcı bulabildik. Bu aşamada sayın vekilimiz, eksik kalan 10 konut için de TOKİ yetkililerine siz başlayın bu talebi de bulmaya çalışacağız konusunda referans verince bu inşaat başladı ve evler 2 yıl gibi bir sürede tamamlanarak talep sahiplerine teslim edildi” diye konuştu.

TOKİ'DEN ALDIĞIM KONUTU İHTİYAÇ SAHİBİ BİRİNE DEVRETMEYE HAZIRIM

TOKİ’den ev almak ile amaçlarının rant sağlamak olmadığını sadece teşvik amaçlı olduğunu vurgulayan Özefe, “TOKİ tarafından yaptırılan 100 konuttan birer tane satın almakla benim, başkaca işadamlarının ve de sayın vekilimizin rant sağlamak gibi bir düşüncesi asla olamaz. Kaldı ki 70 bin TL değerle 15 yıl geri ödemeli 70 metrekarelik bu evler bir işadamı veya vekil için nasıl bir rantı olabilir, bunu da çok merak ediyorum. Biz bu konutları alırken ilçeden talep olmadığı için teşvik amaçlı yaptık. Gerek Çemişgezek ilçemize ikinci etap TOKİ evlerini kazandırmak gerekse de ilçemizin ve halkının gelişmesine katkıda bulunmak düşüncesiyle hareket ettik.Tamamen iyi niyetle girdiğimiz uygulamanın bu şekilde olduğundan da habersizdim. Özetle şunu söylemek istiyorum. İstanbul’da yaşayan Çemişgezekli bir işadamı olarak söylüyorum, kendini yöre halkına adamış biriyim. Bu konutu aldım. Bunu bir ihtiyaç sahibi talep ederse hiçbir karşılık beklemeden devretmeye hazırım.” dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri