İş-Kur sertifikalı turizmci yetiştirecek

Türkiye İş Kurumu (İş- Kur), Ankara Üniversitesi ve Magic Life işbirliğiyle düzenlenecek yeni bir program ile mutfak, kat hizmetleri ve servis mesleklerinde Turizm-Otelcilik Eğitim sertifikalı eleman yetiştirecek.

Konu hakkında bir açıklama yapan İş- Kur Konya İl Müdürü Tahsin Güven, “İlimizden başvuracak adayların en geç 20 Şubat 2009 tarihinde il müdürlüğüne gelmesi gerekmektedir.” dedi.

Eğitiminin Antalya’da yapılacağını ifade eden Güven, kursiyerlerden konaklama ücreti alınmayacağını ve başarılı olan kursiyerlerden yüzde 50’sinin istihdam edileceğini anlattı.
Kursiyer adaylarında aranacak şartları da sıralayan Güven, “Adaylar, 18 yaşını doldurmuş olmalı, erkek adayların eğitim tarihleri arasında askerlikle ilişiği olmamalı, eğitim tarihleri arasında hamilelik veya bir başka sağlık sorunu olmadığına dair belgeleri olmalı, eğitim tarihleri arasında devam zorunluluğu olan başka bir eğitim kurumu ile bağlantısı bulunmamalı.” diye konuştu. Güven, son olarak programa 2 ve 4 yıllık turizm okullardan mezunların kabul edilmeyeceğini sözlerine ekledi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri