İş Kadınları Muharrem Ayı Etkinliğinde Bir Araya Geldi

Muharrem ayı dolayısıyla Aktif Sosyal Yaşam Derneği (ASYA-DER) ‘Muharrem Ayı Özel Proğramı’nda iş kadınlarını bir araya getirdi. Etimesgut Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda konuşan ASYA-DER Başkanı Hacer...

Muharrem ayı dolayısıyla Aktif Sosyal Yaşam Derneği (ASYA-DER) ‘Muharrem Ayı Özel Proğramı’nda iş kadınlarını bir araya getirdi.

Etimesgut Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda konuşan ASYA-DER Başkanı Hacer Erkayaoğlu, "ASYA-DER olarak iş dünyasında ve bütün çalışma sektöründeki bütün iş kadınlarına hitap etmeye çalışıyoruz. İş dünyasındaki sorun ve sıkıntıların çözümü ve iş kadınlarımızın iş dünyasındaki etkinliğinin sağlıklı olması için derneğimizin çalışmaları devam ediyor. Bu anlamda özel günler ve dini günlerde üyelerimizle bir araya geliyoruz. Her zaman dile getirdiğimiz birlik ve beraberliğin can bulduğu Muharrem ayı dolayısıyla bir araya gelmek ayrıca anlamlı oldu. Müslüman aleminde anlamlı bir mana ihtiva eden Muharrem ayında aşure yapılması ve paylaşılması dinimizin bir güzelliği olmakla birlikte, bizim kültürümüzün de kıymetli bir parçası olmuştur. Bildiğimiz gibi bu ayda dualar kabul olmuş, zulümden kurtuluşlar olmuş ve bunun yanında acı olaylar da yaşanmıştır. Ben Muharrem ayının tüm insanlığa ve Müslüman alemine birlik, beraberlik ve yaşanan bütün acıların bitmesine vesile olmasını diliyorum." diye konuştu.

‘MUHARREM AYI, ACILARIN PAYLAŞILDIĞI BİR AYDIR’

Muharrem ayının dinimizde önemli bir yeri ve anlamı olduğunu ifade eden İlahiyatçı Yazar Fevzi Kalay, "Muharrem ayı bir kutlama ayı değildir. Yas ayıdır. Acıların paylaşıldığı bir aydır. Muharrem ayında Hz. Nuh’un duası kabul olmuştur. Hz. İbrahim ateşten kurtulmuştur. Hz. Musa da Firavun’un zulmünden kurtulmuştur. Öte yandan Hz. Peygamber Efendimiz (sav)’in torunu Hz. Hüseyin Kerbela’da şehit olmuştur. Ama Hz. Hüseyin şehit olmadan önce insanların ilahi bir gazaba uğramamaları için dua etmiştir ve duasında şöyle demiştir: 'Ey Allah’ım! Sen bilirsin ki bu sözlerim, hükmetmeye rağbetimden, çıkar sağlamayı düşündüğümden değildir. Ancak senin dininin yollarını göstermek, Hakk’a ayna olmak isteğimdendir. Bu suretle mazlum ve çaresiz kullarının esenliğe ulaşmalarını, emirlerini, hükümlerini yerine getirebilmelerini temin etmek istiyorum.’ Biz de bütün Müslüman alemindeki sıkıntıların bitmesi, birlik ve beraberliğin sağlanması için dua etmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Programda Babacanlar ekibi Bekir Salim ve Nuri Şahinoğlu'nun Muharrem ayı ile ilgili atışmaları ve Aşık Mürsel Sinan'ın türküleri izleyiciler tarafından beğenildi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri