İş Dünyası Işid İle Ypg Arasındaki Çatışmalardan Endişeli

Güneydoğu Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (GÜNSİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Mesut İşsever, Gaziantep’in Karkamış ilçesine de sınır olan Suriye'nin Kobani kentinde IŞİD militanları ile YPG güçleri arasındaki çatışmaların hız...

Güneydoğu Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (GÜNSİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Mesut İşsever, Gaziantep’in Karkamış ilçesine de sınır olan Suriye'nin Kobani kentinde IŞİD militanları ile YPG güçleri arasındaki çatışmaların hız kesmediğini ve bundan dolayı da iş dünyasının endişeli olduğunu açıkladı.

GÜNSİFED Başkanı Mesut İşsever, iş dünyasının daha önce de Irak’taki çatışmalardan dolayı endişelendiğini ve bundan dolayı da Irak’a yapılan ihracatta olumsuzluklar meydana geldiğini dile getirdi. İşsever, Suriye’nin Kobani kentinde IŞİD militanları ve YPG güçleri arasında cereyan eden çatışmaların hız kesmediğini, bu çatışmalardan dolayı da Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde bir çok mahalleye havan topu mermisinin düştüğünü ifade ederek, bu çatışmalardan dolayı sınırlarımızın yeterince güvenliğinin sağlanması gerektiğini belirtti.

Suriye’nin Kobani kentinde yaşanan göç dalgası üzerine AFAD yetkilileri tarafından Süleyman Şah Dostluk Parkı'na kurulan çadırkente ve başka bölgelere kurulan çatır kentlerde binlerce Suriyeli göçmenlerin yerleştirildiğini de vurgulayan İşsever, “Gaziantep ve ilçeleri, Kilis, Öncüpınar, Hatay ve Şanlıurfa’da yüzbinlerce Suriyeli barınıyor. Önümüz kış ayı, ağır geçecek kış aylarında bu Suriyeli vatandaşlarımız için ne tedbirler alındı. Alınan tedbirler yeterli mi? Bu konuda da kış ayının ağır şartları gelmeden gerekli tedbirler alınmalı” şeklinde uyarılarda bulundu.

Sınırdaki çatışmalardan iş dünyası ve sanayicilerin endişeli olduğunun altını çizen İşsever, “İş dünyası bu endişelerinde haklı. Büyük bir çatışma yaşandığında, ABD doları ve faizler alt üst oluyor. Bu da iş dünyası ve sanayiciyi büyük ölçüde etkiliyor. Bu konularda, Ekonomi ve Maliye Bakanlığı ile Merkez Bankası Başkanlığı’nın gerekli frenlemeyi yapıp, iş dünyası, sanayici, KOBİ’leri bu korku dolu endişeli bekleyişten kurtarmalı” diye konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri