İş Dünyası İçin Kirazlıyayla Senatoryum Binası Yapılacak

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, ‘BTSO Akademi’ projesi çerçevesinde iş dünyasına eğitimlerin verilecek Kirazlıyayla’daki sanatoryum binasının Türkiye ve Bursa ekonomisinin gelişmesinde önemli...

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, ‘BTSO Akademi’ projesi çerçevesinde iş dünyasına eğitimlerin verilecek Kirazlıyayla’daki sanatoryum binasının Türkiye ve Bursa ekonomisinin gelişmesinde önemli bir görev üstleneceğini söyledi.

    Cumhuriyet döneminin ilk yıllarında inşa edilen, uzun süre verem hastaları için tedavi merkezi olarak kullanılan Kirazlıyayla Sanatoryum binası, iş dünyasının üst yöneticileri için yakın coğrafyanın önemli eğitim merkezlerinden birisi olacak. Geçtiğimiz hafta yapılan ihaleyi kazanan BTSO, tarihi binada BTSO Akademi projesini hayata geçiriyor. Proje çerçevesinde yaşam boyu eğitim merkezi haline gelecek olan bina, yeni yüzüyle iş dünyasının eğitim üssü haline gelecek. Bursa Valisi Münir Karaloğlu, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve BTSO Yönetim Kurulu Üyeleri, Fransa’nın İnsead ve İngiltere’deki Wilton Park örneklerinden yola çıkarak restore edilecek olan Sanatoryum binasını yerinde inceledi.

    "BURSA’YA VE ULUDAĞ’A YAKIŞAN BİR BİNA HALİNE GETİRECEĞİZ"

    BTSO Başkanı İbrahim Burkay, tarihi sanatoryum binasının yeni döneminde Bursa’nın ve Uludağ’ın önemli kazanımlarından birisi olacağını belirterek "Bu tarihi bina, BTSO Akademi Projesi çerçevesinde yaşam boyu eğitim merkezi haline gelecek. Sanatoryum binası, hem Türkiye hem de Bursa ekonomisinin gelişmesinde önemli bir görev üstlenecek. İnşallah 2015 baharında burada renavosyanla ilgili ilk startımızı vereceğiz. Projenin ihtiyacı olan müştemilatla ilgili izinlerimizi yerine getireceğiz. Bursa’ya ve Uludağ’a yakışan önemli bir yapı haline gelecek.” dedi.

    Tarihi Kirazlıyayla Sanatoryum binasının uzun yıllar önemli bir sağlık merkezi olduğunu ifade eden Burkay, BTSO Akademi Projesi sayesinde binayı tekrar ayağa kaldıracaklarını kaydetti.

    BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, tarihi sanatoryum binasının tarihi görüntüsü ve ihtişamı ile Uludağ’ın en önemli yapılarından birisi haline geleceğini ifade ederek şöyle konuştu: "Uludağ’ın yolu bile yokken böyle bir bina inşa edildi. Bu bina, iş dünyasının eğitim üssü haline geliyor. BTSO Akademi Projesi ile tarihi yapı, ülkemize ve şehrimize yeni bir vizyon katacak."

    Vali Münir Karaloğlu ise Kirazlıyayla’daki tarihi sanatoryum binasının Bursa ve Uludağ’ın gurur olacağına inandığını dile getirdi.

    Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe da tarihi binanın BTSO eliyle daha kullanışlı hale geleceğini belirterek, “Sanatoryum binası gerçek sahibini buldu. Burası BTSO’nun himayesine geçmesi Bursa için bir fırsat. Burası iş dünyasının buluşmalarının gerçekleyeceği bir merkez olacak. Burasının şehrimize ve Uludağ’a değer katacağına inanıyorum." şeklinde konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri