İş dünyası Fas’a açılıyor

Aktif İşadamları ve Sanayiciler Derneği (AKTİSAD), İstanbul’da düzenlenen “Türkiye –Fas Ticaret Köprüsü” programına Konyalı işadamlarıyla güçlü bir katılım sağlayacak.
29 Ocak 2011 Cuma günü İstanbul WOW Hotel Kongre merkezinde gerçekleşecek “Türkiye-Fas Ticaret Köprüsü” programına Konyalı firmalarımız yoğun ilgi gösterdi. AKTİSAD Başkanı Ali Akın, programla ilgili olarak yaptığı açıklamada Konyalı işadamlarının yurtdışına daha fazla mal satabilmesi için çapa sarf ettiklerini, Bu kapsamda sürekli iş gezileri, ülke tanıtım toplantıları, ticaret köprüsü programları ve ikili iş görüşmeleri organizasyonlarını yaptıklarını belirtti. Akın, “Konyalı işadamlarımızın son yıllarda dış ticaret olan ilgisi artmakta ve çabası takdire değerdir. AKTİSAD olarak üyelerimizi bu konuda sürekli teşvik ederek, destek olmaya gayret ediyoruz. Son yıllarda yaşanan krizlerde gösterdi ki Pazar çeşitliliği önemlidir. Yeni pazarlara ulaşmanın yolunun da yurtdışı odaklı yapılan programları takip ve organizasyonlara katılmaktan geçtiği bir gerçektir.”
Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) tarafından 29 Ocak 2011 Cumartesi günü istanbul’da düzenlenen “Türkiye –Fas Ticaret Köprüsü” programına Konya’dan 10 firma katılacak. bu sayının daha artabileceğini ancak programa katılım kontenjanla sınırlı olduğundan birçok firmayı programa dahil edemediklerini; erken başvuru yapan firmaların randevulu ikili iş görüşmelerine katılabilme şansı yakaladığını belirtti.
AKTİSAD Başkanı Ali Akın şunları söyledi: “Son yıllarda yurtdışı odaklı program ve organizasyon sayısı arttı. İşadamlarımız valizleri sürekli hazır halde olmalılar. Şimdiden pasaport almalı, vize süresini uzatmalı. Tanıtım  katalog, broşür vbz. materyallerini hazır etmelidir. Bu hazırlık sürecini sona bırakan firmalarımız programlara başvur yapmakta geç kaldıklarından istifade edemiyor.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri