‘İş arayan ile işverenin beklentileri örtüşmüyor’

Öz-Bim Bilgisayar ve İngilizce Kursu ile Konya İŞKUR İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü ‘Büro Yönetimi ve Yönetici Sekreterlik’ kursunu başarıyla tamamlayanlar, geçen hafta Konya Ticaret Odası’nda düzenlenen törenle sertifikaları
Organizasyon sayesinde kursiyerlerin meslek sahibi olarak, işletmelerde istihdam edildiği bildirildi. Gazetemizi ziyaret ederek, konu ile ilgili bilgi veren Konya Bilişim Derneği (KOBİD) Başkanı ve Öz-Bim Kurucu Müdürü Ahmet Öztürk, sekreterlik eğitimini tercih etmelerinin nedenini, “Sekreter, işletmenin sırdaşı, gözü, kulağı, dışarıya açılan ilk penceresidir. İyi eğitim almış bir sekreter, işletmeye ciddi kazanımlar sağlayabilir” diyerek özetledi. Kursu başarı ile tamamlayan 27 kursiyerden mazeret nedeniyle işe girmek istemeyen 3’ü dışında tamamının, kalıcı olarak işe yerleştirildiğini hatırlatan Ahmet Öztürk, istihdam çalışmaları sırasında 4 binin üzerinde e-mail, bin 500’ün üzerinde faks, binlerce telefon görüşmesi yapıldığını kaydetti. İstihdam çalışmaharını tamamladıktan sonra gelen 65 işverenin talebine de cevap veremediklerini bildiren Öztürk şöyle devam etti: “Genelde istihdam kavramına, iş arayan ile işçi arayanın sanal ortamda eşleştirilmesi olarak bakılır. İşsizlikte işsizlerin ve işverenlerin yer almadığı salonlarda, sayılarla renkli grafiklerle ifade edilir. Oysa insan faktörünün ön planda tutulması gerekir. Bu da iş arayanın ve işverenin hislerinin çok iyi algılanmasıyla sağlanabilir. İş piyasasında yoğun çalışmalarımız sonucu elde ettiğimiz izlenim, işsizliğin çok olduğu kadar, nitelikli eleman ihtiyacının da yüksek oranda olduğudur. Sorunun daha çok iş arayanın ve işverenin beklentilerinin örtüşmemesinden kaynaklandığı gözlenmiştir. Bu örtüşmenin de nitelikli bir eğitimin yanında, iş arayanın bütün özellikleriyle tanınması, yönlendirilecek işyerinin beklentilerine, dokusuna uygun olup olmadığının iyi bilinmesi ile sağlanabilir.”

Öztürk, her özel meslek kursunun farklı alanlarda uzmanlaşarak nitelikli eğitim ve istihdama katkı sağlayabileceğini sözlerine ekledi.


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri