İş Adamlarından Dersane Sorusu: Başka Sektörler De Kanunla Yasaklanır Mı?

Ankara Sanayici ve İş Adamları Platformu, bir kanunla dershaneleri kapatma düşüncesinin iş dünyası üzerinde "Yarın başka sektörlerde de bir kanunla yasaklanabilir mi?" kaygısı oluşturduğunu açıkladı.

Ankara Sanayici ve İş Adamları Platformu, bir kanunla dershaneleri kapatma düşüncesinin iş dünyası üzerinde "Yarın başka sektörlerde de bir kanunla yasaklanabilir mi?" kaygısı oluşturduğunu açıkladı.

Ankara Sanayici ve İş Adamları Platformu, son günlerde Türkiye gündemini meşgul eden dershanelerin kapatılması ile ilgili açıklamada bulundu. 8 dernek ve 5 bin 100 sanayici adına açıklamada bulunan ANKİSAD Başkanı Harun Akça, Türkiye’nin gündeminde olan dershanelerin kapatılması ile ilgili hükümetin hazırladığı kanun tasarısının iş dünyası tarafından da dikkatle izlendiğini söyledi. Milletin kaderinde derin izler bırakacağını düşünülen bu konuda yanlış gördükleri bazı hususları hatırlatmak ve toplumun sesine kulak vermek istediklerini dile getiren Akça, şöyle devam etti:

"Dershanelerin eğitim sistemimiz içerisinde bir ihtiyacı karşılamak ve mevcut sınav sistemleri içinde öğrencilerimizin başarılarını desteklemek için faaliyet gösterdiği bir gerçektir. Maddi durumu ne olursa olsun özel okullara göre çok daha ekonomik olan bu sistem sayesinde çocuklar eksiklerini tamamlamakta ve üniversite öncesi hazırlıklarını yapabilmektedir. Ayrıca başarılı ancak ekonomik durumu iyi olmayan öğrenciler bu dershaneler vesilesiyle iyi bir üniversiteyi kazanma fırsatı bulmaktadırlar."

Dershanelerin kapatılması durumunda çocukların başarılı olmaları için ders eksikliklerini veya takviye ihtiyaçlarını nasıl ve nerede karşılayacakları konusunda endişeleri olduğunun altını çizen Akça, şöyle konuştu:

"Okullardaki eğitim yetersizliğinden dolayı oluşan ve çok önemli bir boşluğu dolduran dershanelerin kapatılmasıyla ilgili taslak bizi kaygılandırmaktadır. Burada çözüm dershaneye olan ihtiyacı ortadan kaldıracak şekilde okulların eşit şartlarda iyileştirilmesidir. Aksi halde her vatandaş kendi yöntemiyle çocuğuna ek ders aldıracak ve merdiven altı denilen kontrolsüz sonuçları doğuracaktır. Ankaralı sanayici ve iş adamları olarak dershanelerin kapatılmasını teşebbüs hürriyetine aykırı buluyoruz. Bir kanunla dershaneleri kapatma düşüncesi iş dünyası olarak bizlerde 'yarın başka sektörlerde de bir kanunla yasaklanabilir mi' kaygısı oluşturmaktadır. Aynı zamanda yabancı yatırımcılarında bu demokratik olmayan, gayri hukuki uygulamadan rahatsız olacağını düşünmekteyiz."
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri