Irkçılık belası yeniden büyüdü

Geleneksel “Anadolu Gençlik Arifan Yurtları Pikniği" Ladik Çalıbağ Piknik Alanı’nda gerçekleştirildi. Piknik programına Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Şube Başkanı Mehmet Parlak, Şube Teşkilat Başkanı Esat Ergener, Yurt Müdürleri ve AGD yurtlarında kalan ö

Geleneksel “Anadolu Gençlik Arifan Yurtları Pikniği" Ladik Çalıbağ Piknik Alanı’nda gerçekleştirildi. Piknik programına Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Şube Başkanı Mehmet Parlak, Şube Teşkilat Başkanı Esat Ergener, Yurt Müdürleri ve AGD yurtlarında kalan öğrenciler katıldı. Dağ yürüyüşü ve çeşitli yarışmaların yapıldığı piknikte yaklaşık 250 kişilik katılımcılara mangal ikramı yapıldı.

Piknikte konuşan Anadolu Gençlik Derneği Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, Müslüman’ın sadece ibadet eden biri olmadığını ifade ederek, çağın gereklerini yerine getiren, aktif bir anlayışa da sahip olması gerektiğini vurguladı. Müslümanlar olarak yaptıkları her çalışmada ve aktivitede Allah’ın rızasını aradıklarını belirten Parlak, “Biz pasif değil, aktif Müslüman isteriz. Dünya şartlarını, üniversitenizdeki şartları biliyorsunuz. Ülkemiz ciddi badirelerden geçiyor. Peygamber Efendimizin ‘ayaklarımın altına serdim’ dediği ırkçılık belası yeniden büyüdü. Mezhepçilik yeniden büyüdü. Bunu planlayanlar maalesef Müslümanlar değil, düşmanlarımız” Her gün Doğu’da çatışmaların yaşandığını belirten Parlak, konuşmasına şöyle devam etti: “Bu insanların dertleri sözde hakları. Biz bu ülkede Müslümanlar olarak öyle sıkıntılar geçirdik ki. Müslümanlar asıldı, Kur’an’ları yasaklandı, dinlerini yaşayamadılar. Ülkemizde inandığımız gibi bir düzen, eğitim sistemi yok. Osmanlı’dan beri inancımızı tam olarak yaşayamıyoruz. Neslimiz elden gidiyor. İlkokul sıralarına kadar uyuşturucu kullanılıyor. Fuhuş, ahlaksızlık yaygınlaştı. Çünkü Allah ve Resulü’nün istediği gibi yaşayamıyoruz.”

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri