Irkçılığa karşı uyanık olun!

Irkçılık, din ve inanç düşmanlığı ile ülkeyi bölmeye, insanları birbirine düşürmeye ve zayıflatmaya çalışan unsurlara karşı dikkatli olunması gerektiğini söyleyen Ehl-i Sünnet Âlimleri Birliği Başkanı Prof. Dr. Orhan Çeker, “Uyanık olalım” çağrısı yaptı

Ehl-i Sünnet Âlimleri Birliği (ESAB) cuma namazı sonrası Mevlana Meydanı'nda bir araya gelerek, terör devleti İsrail'i kınadı. Basın açıklamasını Ehl-i Sünnet Âlimleri Birliği Başkanı Prof. Dr. Orhan Çeker gerçekleştirdi. Açıklamada Çeker'e birlik yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda vatandaş eşlik etti. İsrail'in katliamlarına ve suikastlarına bir yenisini daha eklediğini ifade eden Ehl-i Sünnet Âlimleri Birliği Başkanı Prof. Dr. Orhan Çeker, “Tahran’daki bir toplantıya katılan Hamas lideri İsmail Heniyye İsrail tarafından bir suikast ile şehid edildi. Şehid, sureta ölmeden önce cennetteki makamını gören kimsedir. Melun İsrail yok etmeye çalışsa da şehitler ölmez, diridirler. Şehitler aslında ümmetin de dirilişidir ve uyanışıdır” dedi.

İSMAİL HENİYYE MÜSLÜMANLARA ÖRNEK OLDU

Hamas lideri İsmail Heniyye'nin şehit edildiği 31 Temmuz Çarşamba gününü unutmayacaklarını, bu tarihin bir uyanışın miladı olacağını ifade eden Çeker, “Biz ümmet olmadığımız, ırkçılık ve benzeri lanetlik düşüncelere sahip olduğumuz sürece ümmete suikastlar, soykırımlar devam edecek, biz de tokat yemeye devam edeceğiz. Aklımızı başımıza almaz da ümmet olmayı beceremezsek malesef katliamlar olağan olarak devam edecek” şeklinde konuştu. “Tabi ki bizim de Allah katında hesabımız bu oranda çetin olacak” diyen Prof. Dr. Orhan Çeker, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hamas lideri İsmail Heniyye bu erlerden birisiydi. Duruşu, konuşması, tevazuu ve cesareti ile bütün Müslümanlara örnek olmuştu. Şehadeti ile de bu duruşunu zirveye taşıdı. Bir Müslümanın izzet ve şeref içerisinde nasıl yaşaması gerektiğini tüm dünyaya gösterdi.”

'BOYKOTA DEVAM EDELİM' ÇAĞRISI

Çeker, açıklamasında vatandaşların ekonomik olarak İsrail'i boykot etmeye devam etmesi gerektiğinin altını çizdi. İsrail mallarına karşı boykotun zaruri bir insanlık görevi olduğunu vurgulayan Çeker, şunları kaydetti: “İsrail işgal ettiği topraklardan çıkarılmalı, Filistin toprakları tekrar eski sahiplerine verilmelidir. Allah yolunda şehid olanlar unutulmamalı ve bu insanların fedakarlıkları genç nesillere ulaştırılmalıdır. Bu bağlamda; şehid İsmail Heniyye'ye Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm Müslümanlara sabır ve direnme gücü diliyoruz. Şehitler ölmez, diridir. Biz yeryüzünde Allah için varız ve yine O’na döneceğiz. Ümmet-i Muhammed, ümmet olabilirse her şeyi başaracağız.”

TESETTÜR ALLAH'IN EMRİDİR!

Son zamanlarda Diyanet İşleri Başkanlığı'nın tesettür hutbesinin bahane edilerek İslam'a karşı olan bazı çevrelerce İslam’a saldırıların başlatıldığını söyleyen Ehl-i Sünnet Âlimleri Birliği Başkanı Prof. Dr. Orhan Çeker, “Herkes iyi bilsin ki; tesettür Allah’ın emridir. Allah'ın emrine karşı çıkmak insanı dinden çıkarır” diye konuştu. İnsan haklarına bile saygısı olmayan ve sürekli olarak Müslümanların değerlerine saldıran çevreleri kınayan, onları uyaran Çeker, şu cümlelerle konuşmasını noktaladı: “Halkımızın bu gibi konularda kendi değerlerine sahip çıkmalarını istiyoruz. Hiç kimse Müslüman olmak zorunda değildir ama herkes farklılıklara tahammül etmek, saygı duymak ve hakaret etmemek zorundadır. Birliğimizi bozmak isteyenlerin bir başka oyunu da neredeyse din edinilmiş olan ırkçılıktır. Bunun üzerinden kargaşa çıkarmaya çalışılmaktadır. Irkçılık son derece cahil bir anlayıştır. İslam’ın temel emirlerinden birisi de İslam kardeşliği ve yardımlaşmadır. Yaratılışımız gereği hangi ırktan olmaya kendimiz karar veremiyoruz. Allah bizleri kendi dilediği yerde ve coğrafyada farklı renklerde ve ırklarda yaratmıştır ve hepsi güzeldir. Üstünlük takva ve güzel ahlak iledir. Irkçılık, din ve inanç düşmanlığı ile bizi bölmeye, birbirimize düşürmeye ve zayıflatmaya çalışan bu unsurlara karşı dikkatli olmalıyız.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri