İRFANDER, Peygamberimiz'i anlatacak

İrfan Eğitim Yardımlaşma ve Dostluk Derneği (İRFANDER), Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Sen öğretmeseydin biz bilemezdik konulu etkinlik düzenliyor.
20 Mart 2010 Cumartesi akşamı saat 20.30’da Konevi Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek etkinlikte Peygamberimiz(s.a.v.)’in el-Muallim vasfı, ‘Ay doğdu üzerimize’ sloganıyla ele anlatılacak. Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi  Prof. Dr. İsmail Hakkı Atçeken’in konferans vereceği etkinlikte Kur’an-ı Kerim tilaveti, Naat-ı Şerif, tiyatral anlatım ve sinevizyon gösterisi de yer alacak.
İRFANDER Yönetim Kurulu Üyesi Av. Ali Gökmen ve Dernek Müdürü İdris Bilgi gazetemizi ziyaret ederek, ‘sen öğretmeseydin biz bilemezdik’ konulu etkinliğe tüm vatandaşları davet etti. Türkiye genelinde Peygamberimiz’in ‘öğretmen’ vasfının etkinliklerle anlatılacağını kaydeden Ali Gökmen ve İdris Bilgi, “Her sene Peygamberimiz’in bir yönünü iyi bir şekilde anlatmayı amaçlıyoruz. O nedenle bu sene el-Muallim yönünü, önümüzdeki yıl da el-Beşir yönünü uygulamalı olarak anlatmayı hedefliyoruz” dedi.
Dernek olarak düzenledikleri Kur’an-ı Kerim yarışması bölge finalinin 21 Mart’ta Antalya’da yapılacağını kaydeden Gökmen ve Bilgi, yarışmanın finalinin ise 10 Mayıs’ta İstanbul’da gerçekleştirileceğini vurguladı. Dernek yöneticileri, İRFANDER’in topluma fayda sağlamaya yönelik etkinliklerin yeni halkalarla devam edeceğini kaydetti.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri