İranlı heyet Selçuk Üniversitesini inceledi

İran Sağlık Bakan Yardımcısı Dr. Muhammed Mohagheg, Selçuk Üniversitesinden mezun olan İranlıların ülkelerinde iş bulabilmesine imkan sağlayacak ''denklik belgesi'' ile ilgili görüşmelerde bulunmak iç
Mohagheg ve beraberindeki heyet, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan'ı makamında ziyaret ederek, üniversitesinin gerek eğitim kalitesi gerekse kurumsallaşan yapısı nedeniyle Tahran başta olmak üzere İran'ın birçok şehrinde tercih edildiğini belirtti.
''Buraya özellikle tıp eğitimi için gelen öğrencilerimiz, İran'a döndüğünde iş bulma şansı olmuyor'' diyen Mohagheg, ''Çünkü İran'da Selçuk Üniversitesinden alınan diplomalara ilişkin herhangi bir denklik uygulaması söz konusu değil. Bu da yetişmiş insanımızın iş gücü kaybına neden oluyor'' dedi.
Selçuk Üniversitesi mezunu İranlı öğrencilere ''denklik belgesi'' vermek amacıyla Konya'ya geldiklerini ifade eden Mohagheg, şunları kaydetti:
''Özellikle Selçuk Tıp Fakültesi, Meram Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesinde gerekli incelemeleri yapıp, bunları rapor haline getirmek istiyoruz. Ardından denklik belgesiyle ilgili gerekli girişimleri başlatacağız.''
REKTÖR OKUDAN
Rektör Okudan da İran heyetini Konya'da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, heyet başkanı Mohagheg'e üniversitenin bilimsel, kültürel ve sosyal yapısına ilişkin bilgi verdi.
30 yıllık tıp eğitimi tecrübeleriyle gerek bölgede gerekse ülke genelinde oldukça saygın bir yerlerinin olduğunu anlatan Okudan, ''Bu deneyimlerimizi sizlerle paylaşmak bizleri de mutlu edecektir. Üniversitemizde bu eğitim öğretim yılında 47 ülkeden bin 117 öğrenci eğitim görmektedir. İran'dan ise şu anda 38 öğrencimiz bulunmaktadır'' dedi.
HEYETİN ÜNİVERSİTEDE İNCELEMELERDE BULUNMASI
İranlı heyet daha sonra Meram Tıp Fakültesi Morfoloji binasındaki derslikler, laboratuvarlar ve kütüphaneyi inceledi.
Burada İranlı öğrencilerce karşılanan heyet üyeleri, Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesine geçerek buradaki yapılanmaya ilişkin yetkililerden bilgi aldı. Diş Hekimliği Fakültesini de gezen heyet, poliklinikler ve servislerde detaylı inceleme yaptı. İranlı heyet, Mevlana Müzesi'ni de ziyaret etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri