İran’ın Ruhani Lideri Hamaney Ameliyat Oldu

İran’ın ruhani lideri Ayetullah Ali Hamaney, prostat ameliyatı oldu. Lokal anesteziyle yarım saatte sona eren ameliyatın başarılı geçtiği ve dini liderin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Hamaney’i hastanede...

İran’ın ruhani lideri Ayetullah Ali Hamaney, prostat ameliyatı oldu. Lokal anesteziyle yarım saatte sona eren ameliyatın başarılı geçtiği ve dini liderin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Hamaney’i hastanede ziyaret ederek alnından öptü.

İran’da 25 yıldır en üst merci olarak ülkeyi yöneten Ayetullah Hamaney’in rutin bir cerrahi müdahale için bıçak altına yattığı açıklandı. Ameliyat öncesinde açıklama yapan Hamaney, endişelenecek bir şey olmadığını söyledi ama yine de sevenlerinden dualarını eksik etmemelerini istedi.

Ali Hamaney’in doktoru Ali Rıza Merandi ise yarım saatten kısa süren ve lokal anestezi ile gerçekleştirilen ameliyatın başarılı geçtiğini açıkladı. Hamaney’e 3-4 gün dinlenmesini tavsiye ettiklerini aktardı.

Hamaney’i hastanede ziyaret eden Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ise, dini lideri alnından öptüğünü gösteren fotoğrafı paylaştı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri