İran'da Nükleer Anlaşma Heyecanı

İran'ın, nükleer programını sınırlandırması karşılığında yaptırımları kısmen hafifletilmesi için dünya güçleriyle 6 aylık geçici anlaşmaya varması ülkede heyecanla karşılandı.

İran'ın, nükleer programını sınırlandırması karşılığında yaptırımları kısmen hafifletilmesi için dünya güçleriyle 6 aylık geçici anlaşmaya varması ülkede heyecanla karşılandı. Gece geç saatlerde başkent Tahran'a dönen Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, havaalanında sevinç gösterileriyle karşılandı.

Bakan Zarif'i Mihrabad Havaalanı'nda karşılayan Giranmaye soyadlı kadın, anlaşmayla elde edilen en büyük kazanımın barış mesajı olduğunu söyledi. Tahran'da yaşayan kadın, yaptırımların azaltılmasıyla 7 milyar doları bulacağı tahmin edilen ekonomik getirilerin de gelecekte her alanda gelişme için ilk adım olduğunu dile getirdi.

Muhammed Ağahani adlı Tahranlı da İran üzerinde yıllardır devam eden baskının ardından dünya güçlerinin sonunda uranyum zenginleştirme haklarını tanıdığını belirtti ve bunun her İranlı için gurur verici olduğunu söyledi.

Havaalanındaki karşılamaya katılan bir diğer kadın ise müzakere heyetini, ülke için savaşmaya giden askerlere benzetti ve "Sanki askerlerimizi karşılamaya gelmiş gibiyiz. Fakat onlar dünyaya savaş çığırtkanı olmadığımızı kanıtlamak için oradaydılar." dedi.

İranlılar, sosyal medyada da Bakan Zarif ve müzakere heyetine övgüler yağdırdı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri