İran'da Bakan yardımcısı öldürüldü

İran, Sanayi, Ticaret ve Maden Bakanı Yardımcısı Safder Rahmetabadi, uğradığı suikast sonucu öldü.

İran'ın resmi haber ajansı IRNA'da yer alan haberde, Bakan Yardımcısı Rahmetabadi'nin Tahran Sebelan Meydanı'nda, şahsi aracına binmek üzereyken, kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerce başına ve göğsüne iki el ateş edilerek öldürüldüğü kaydedildi.

Emniyet güçleri, yaptıkları inceleme sonrasında, araç içinde boş kovanlar bulunduğunu, bunun, Rahmetabadi'ye kendi aracının içinden ateş edildiğini gösterdiğini belirtti.

Olay yerinde hiçbir arbede izine rastlamadıklarını bildiren bir polis memuru, saldırganın Rahmetabadi'yi tanıyan birisi olma ihtimali üzerinde durulduğunu kaydetti.

6 YILDA 8. SUİKAST

Daha önce öldürülen 5 nükleer bilim adamı, 1 İran balistik füze geliştirme proğramı yöneticisi ve İran Devrim Muhafızları Siber Kuvvetler komutanlarından biri olan Mucteba Ahmedi öldürülmesi, son olarak Sanayi, Ticaret ve Maden Bakanı Yardımcısı Safder Rahmetabadi'nin suikasta uğraması ile İran'da son 6 yıl içerisinde gerçekleştirilen bu yöndeki sekizinci büyük cinayet oldu.

İRAN YÖNETİMİ MOSSAD'I SUÇLAMIŞTI

İran yönetimi, bilim adamları ve subayların öldürülmelerinden İsrail Mossad ve Amerikan istihbarat birimlerini suçluyor. İran Devrim Muhafızları Siber Kuvvetler komutanlarından biri olan Mucteba Ahmedi siber tehditlerden korunma alanında uzmandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri