İran Yolcu Uçağı Kalkıştan Sonra Düştü: 39 Ölü

İran’da iç hatlar seferi yapan bir yolcu uçağının başkent Tahran’da kalkış sırasında düşmesi sonucu 39 kişinin öldüğü bildirildi. Kaza sonucu 9 kişi de yaralandı.Sepahan Havayolları’na ait IrAn-140 tipi yolcu uçağı Mehrabad havaalanı...

İran’da iç hatlar seferi yapan bir yolcu uçağının başkent Tahran’da kalkış sırasında düşmesi sonucu 39 kişinin öldüğü bildirildi. Kaza sonucu 9 kişi de yaralandı.

Sepahan Havayolları’na ait IrAn-140 tipi yolcu uçağı Mehrabad havaalanı yakınındaki yerleşim bölgesinde düştü. İran devlet televizyonu, uçağın düşerek alev almadan önce kuyruğunu elektrik hatlarına çarptığını duyurdu. Resmi IRNA haber ajansı ise uçağın düşmeden önce motor arızası yaşadığını açıkladı.

İran Ulaştırma Bakanı Yardımcısı Ahmed Mecidi, televizyonlara yaptığı açıklamada, uçak kazasında 39 kişinin öldüğünü ve 9 kişinin de yaralandığını bildirdi. Daha önce İran basını uçaktaki 48 kişinin öldüğünü açıklamıştı.

Çift motorlu IrAn-140 tipi yolcu uçağı, Ukrayna teknolojisi lisansı ile İran’da üretiliyor. Uçak, Antonov An-140 tipi 52 yolcu kapasiteli yerel uçuşlar yapan uçağın başka bir versiyonudur. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri