'İran Üzümü, Ambalaj Değiştirilerek Türk Üzümü Diye İhraç Ediliyor'

Denizli’nin Çal Ziraat Odası Başkanı Ömer Ayhancı, serbest bölgelerde İran üzümünün, ambalaj değiştirilerek Türk üzümü diye ihraç edildiğini söyledi.

Denizli’nin Çal Ziraat Odası Başkanı Ömer Ayhancı, serbest bölgelerde İran üzümünün, ambalaj değiştirilerek Türk üzümü diye ihraç edildiğini söyledi. Çal çiftçisinin birinci gelir kaynağının bağcılık olduğunu vurgulayan Ayhancı, “Türkiye’de Manisa’dan sonra Denizli, üzüm üretiminde ikinci sıradadır. 2011 yılı kuru üzüm fiyatları 3–4 TL seviyesindeyken 2012 yılında rekolte yüksekliği bahane edilerek 2,30 TL seviyesine kadar inmişti. 2013 yılında ise rekoltede yüzde 60’lara varan düşüş yaşandı, fiyatlar da 5–5,5 TL seviyelerine yükselmişti. Şu anda 4,5 TL seviyelerine gerilemiş olan fiyatlar, üreticimizde kaygıya neden oldu.” dedi.

Rekolte yüksek olduğunda piyasa spekülatörlerinin fiyatlarda büyük kırımlar yaptığına dikkat çeken Oda Başkanı Ayhancı, “Rekolte düştüğünde ise hileli şekilde İran üzümü, serbest bölgelerde ambalaj değiştirilerek Türk üzümü adıyla yurtdışına satılıyor. Bu durumda da fiyatlar düşüyor.” diye konuştu. Ömer Ayhancı, İran üzümünü hileli yollarla Türk üzümü diye satılmasının engellenmesi için milletvekillerine mektup yazdığını bildirdi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri