İran, Türkmenistan'da 9. Özel Fuarını Açtı

Türkmenistan'ın en yakın komşularından ve en büyük ticari ortaklarından İran, bu ülkede fuar açtı. Başkent Aşkabat'ta İran'ın 9. Özel Fuarı'nda inşaat, hidroelektrik, petrol ve gaz, mühendislik ve teknik hizmetler alanlarında ürünler...

Türkmenistan'ın en yakın komşularından ve en büyük ticari ortaklarından İran, bu ülkede fuar açtı. Başkent Aşkabat'ta İran'ın 9. Özel Fuarı'nda inşaat, hidroelektrik, petrol ve gaz, mühendislik ve teknik hizmetler alanlarında ürünler sergileniyor. 83 İran firmasının iştirak ettiği fuara, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin Bilim ve Teknolojiden sorumlu yardımcısı Sorena Sattari öncülüğünde kalabalık bir heyet katıldı.

3 gün halka açık olan fuar, bin 500 metre kare alanda kuruldu. İran firmaları, inşaat, enerji, doğalgaz, petrol, mühendislik ve teknik hizmetler sektörlerinde ürettiği ürünlerini sergiliyor. Fuara, Türkmenistan hükümeti de büyük ilgi gösterdi. Meclis Başkanı Akca Nurberdiyeva başta olmak üzere devlet başkanı yardımcıları, bakanlar ve işadamları katıldı. Ayrıca, bu fuar kapsamında Türkmen-İran İş Forumu da düzenleniyor. Forumda, ülkeler arasındaki ticaret ve yatırım imkanları değerlendiriliyor.

Diğer yandan, İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sorena Sattari Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov ile bir araya geldi.

İran, Türkmenistan'ın en büyük ticari ortağı. İran'ın Türkmenistan'a bir yılki çeşitli ürün ihracatı 850 milyon doları buluyor. Türkmenistan'a makine, inşaat malzemeleri, otobüs, gıda ürünleri, tarım ve petrol ve kimya sanayi ürünleri ihraç eden İran, bu ülkeden doğalgaz, elektrik, tekstil ürünleri ithal ediyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri