İran ile Konya arasında ticari köprü

İran-Türkiye Stratejik Ticaret Geliştirme Birliği Başkanı Majid Dhasemi, İran ve Türkiye arasında ticari bağları kuvvetlendirmek için kurulan İran-Türkiye Stratejik Ticaret Geliştirme Birliği'nin ilk
İran-Türkiye Stratejik Ticaret Geliştirme Birliği Başkanı Majid Dhasemi, İran ve Türkiye arasında ticari bağları kuvvetlendirmek için kurulan İran-Türkiye Stratejik Ticaret Geliştirme Birliği'nin ilk temsilciliğinin Konya'ya açılacağını söyledi.
Beraberindeki heyetle Konya Gazeteciler Cemiyeti'nde bir basın toplantısı düzenleyen Majid Dhasemi, Türkiye ile İran arasında yüzyıllar öncesine dayanan bir bağ bulunduğunu ve bu bağın gün geçtikçe kuvvetlendiğini belirterek, "İran, Türkiye'yi her konuda yakından takip ediyor. 2010 yılında ekonominizdeki yüzde 10'luk büyüme sizin kadar bizi de mutlu etti. Şu an Türkiye ile İran arasında 10 milyar dolarlık bir ticaret hacmi var. Sayın Abdullah Gül'ün İran'a yaptığı ziyarette bu konuyla ilgili protokoller imzalandı ve bu rakamın 30 milyar dolara çıkarılması için çalışmalara başlandı. İkili ilişkileri bu kadar iyi olan iki ülkenin ticaret konusunda oldukça büyük sıkıntıları var. Özellikle gümrük konusunda. Bu konuda parlamentoya gerekli düzenlemeler için başvurduk" dedi.
Türkiye'ye 13 temsilcilik açacaklarını, ana merkezin ise Konya olacağını dile getiren Dhasemi, "Türkiye'ye yatırım yapacak bir İranlı nedense ilk İstanbul'a gidiyor. Oysa ki biz yaptığımız araştırmalarda hammadde ve iş gücü bakımından Konya'nın daha uygun olduğunu belirledik. Bu nedenle temsilciliklerin ana merkezini Konya'ya açmayı uygun gördük. Bu temsilcilikler sayesinde hem Türkiye'deki iş adamlarının İran'a gidebilmesi, hem de İran'daki iş adamlarının Türkiye'ye gelebilmesini sağlamak istiyoruz.
Ayrıca Cumhurbaşkanımız Ahmedinejad'ın Konya'ya gelmesi için de elimizden geleni yapacağız" şeklinde konuştu. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri