İran Hududunda Mühimmat Ele Geçirildi

İran hududundan gece kaçak olarak Türkiye'ye girmeye çalışan 3 şahıs, askerlerin müdahalesi sonrası geri kaçtı. Askerlerin gün aydınlandıktan sonra bölgede yaptığı arama, 4020 adet kaleşnikof mühimmatı, 14 adet taarruz tipi el bombası...

İran hududundan gece kaçak olarak Türkiye'ye girmeye çalışan 3 şahıs, askerlerin müdahalesi sonrası geri kaçtı. Askerlerin gün aydınlandıktan sonra bölgede yaptığı arama, 4020 adet kaleşnikof mühimmatı, 14 adet taarruz tipi el bombası ve 14 adet fünye ele geçirildi.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle: “Türkiye - İran hududunda, Kara Kuvvetleri 5'inci Hudut Alayı (Iğdır) Şht.P.Er Haşim Türkoğlu Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında, üç şahsın İran'dan Türkiye istikametine geçmeye çalıştıkları Hudut Hattı Devriye Nöbetçileri tarafından tespit edilmiştir. Tespit edilen bu durum üzerine, hudut hattında devriye görevi icra eden Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç'lı bir Hudut Timinin müdahalesi sonucunda, söz konusu şahıslar, İran istikametine kaçarak, İran hudutları içerisinde bekleyen bir araca binmek sureti ile bölgeden uzaklaşmışlardır. Havanın aydınlamısını müteakip, şahısların geçmeye çalıştıkları bögede hudut unsurlarımız tarafından arama tarama faaliyeti icra edilmiş ve yapılan faaliyet neticesinde, muhtelif kutularda toplam 4020 adet 7.62 mm Kaleşnikof piyade tüfeği mühimmatı, 14 adet taarruz tipi el bombası ve 14 adet fünye ele geçirilmiştir."

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri