'Irak Ve Suriye'de Yaşananlar Kerbela'yla Eşdeğer'

Cem Vakfı Sivas Şube Başkanı Ali Akyıldız, son dönemde Irak ve Suriye’de yaşanan katliamların Kerbela olayıyla eş değerde olduğunu söyledi. Akyıldız, "Bugün de Irak ve Suriye’de yaşanan olayları görüyoruz. Nerede bir insan işkence...

Cem Vakfı Sivas Şube Başkanı Ali Akyıldız, son dönemde Irak ve Suriye’de yaşanan katliamların Kerbela olayıyla eş değerde olduğunu söyledi. Akyıldız, "Bugün de Irak ve Suriye’de yaşanan olayları görüyoruz. Nerede bir insan işkence görüyorsa, mazlumlar can veriyorsa orası Kerbela’dır." dedi.

İslam dini için çok önemli zaman dilimi olan Muharrem ayına girildi. Cem Vakfı Sivas Şube Başkanı Ali Akyıldız, Muharrem ayının İslam’da çok önemli hadiselerin meydana geldiği gibi mazlumların katledildiği bir ay olması açısından öneminden bahsetti. Alevi inancına göre Kerbela olayını anmalarının acıları paylaşarak böyle acıların bir daha yaşanmaması adına gelecek kuşaklara barış mesajları vermek olduğunu ifade eden Akyıldız, birlik ve beraberliğin önemini vurguladı.

"Alevilik inancına göre Muharrem ayının canların Allah’ın rıza ve sevgisini kazanmak, toplumsal birliği güçlendirmek, kardeşlik ve barış duygularını pekiştirmek, zulme ve haksızlığa karşı çıkmak, mazlumdan yana olmak için gönülleri insan olma onuruyla yıkama Ayı’dır.” diyen Ali Akyıldız, bu ayda tutulan oruçların Peygamberlerin ahlakıyla bezenmek anlamına geleceğini vurguladı. Akyıldız, “Muharrem denildiğinde ilk akla gelen Allah rızası için tutulan oruçlarımızdır. Bu ayda oruç tutmak, Adem Peygamber’in tövbesine katılmak, Nuh Peygamber’i, Yunus Peygamber’i, Musa Peygamber’i, İbrahim Peygamber’i, Eyüp Peygamber’i, İsa Peygamber’i, İdris Peygamber’i ve iki cihan güneşi Muhammed Mustafa’yı anmaktır. Onların sevgisiyle bezenmektir. Onların yoluyla, ahlakıyla bezenmek ve aht-e vefalı olmaktır.” şeklinde konuştu.

Bu ayda meydana gelen Kerbela olayının, bir daha bu tür acıların yaşanmaması için unutulmaması gerektiğini vurgulayan Akyıldız, herkesin birlik ve beraberlik içinde yaşamaya gayret etmesi gerektiğini kaydetti.

Muharrem ayının Kerbela hadisesinin yaşandığı yüreklerin kavrulduğu bir ay olduğunu kaydeden Ali Akyıldız, Peygamber Efendimiz'in aile efradının şehadet şerbetini içtikleri ve yüreklerin kavrulduğu gün olarak bilindiğini söyledi. Akyıldız, 'en insanım' diyen herkesin Peygamberimizin torunu Hz. Hüseyin ve ailesinin değil insanlık onurunun katledildiği Kerbela olayına ağlamasının vefa borcu olduğunu kaydetti.

Ortadoğu’da yaşanan son olaylar üzerinden Kerbela hadisesini yorumlayan Akyıldız, "Kerbela bir semboldür. Kerbela insanlık onurunun ayaklar altına alındığı bir acı hadise. Bugün de Irak ve Suriye’de yaşanan olayları görüyoruz. Nerede bir insan işkence görüyorsa mazlumlar can veriyorsa orası Kerbela’dır. Acıların tekrar yaşanmaması, insanlık onurunun ayaklar altına alınmaması adına acıların paylaşılarak gelecek kuşaklar adına barış mesajları vermektir.” ifadelerini kullandı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri