Irak kan ağlıyor

Vali Erol'u ziyaret eden Op. Dr. Aydın Beyatlı, Irak'taki son durumu Vali Erol'a anlattı. Beyatlı, "Bölgedeki çatışmalar halen devam etmektedir. Irak Türkmenleri IŞİD'in yanında açlık ve susuzluk ile de boğuşuyor" dedi.

Türkmeneli Sağlık Konseyi Başkanı ve Yurt Dışındaki Iraklı Doktorlar Derneği Başkanı Op. Dr. Aydın Beyatlı Vali Muammer Erom'u ziyaret etti. Irak'taki son durumları Vali Erol'a aktaran Beyatlı Türkiye'nin bölgeye olan yardımlarından da söz etti. Beyatlı, Tuzhurmatu'da sıcak gelişmelerin yaşandığını belirterek, "IŞİD bugün bölgede kan ağlatıyor. Bölgedeki Türkmenler sadece IŞİD ile değil açlık ve susuzlukla da uğraşıyor. Ben görevim gereği, Van'da depreme gittim yardım için. 90'larda Şemdinli'deydik. Bir çok çatışmanın içerisinde oldum. Ancak bu kadar zulüm, bu kadar kötü şartların olduğu bir yer görmedim. Iraklı doktorlar olarak Irak'a yardım için gittiğimizde gördük ki, Kızılay ve AFAD bizden önce bölgeye ulaşmış ve yardım faaliyetlerine başlamıştı. Iraklı birisi olarak ve bir çok katliama tanık olmuş birisi olarak söylemek isterim ki, bugün IŞİD'in yaptığı katliamlara hiçbir yerde rastlamadım. Sokakta yürüyen insanları öldürüyorlar. Kafalarını kesiyorlar. Ve çok ilginçtir ki, bütün bunları İslam uğruna yaptıklarını söylüyorlar. 17 Temmuz'da Telafer'in kuzeyine gittim. Durumun ne kadar kötü olduğunu gördüm" diye konuştu.

İÇİCEK SU BULAMIYORLAR

Bölgenin sorunlarından söz eden Beyatlı, "Bölgenin ne kadar yardıma muhtaç olduğunu hepimiz biliyoruz. IŞİD bir taraftan insanları baskı altında tutup katliamlarına devam ederken, Türkmenler bir taraftan da açlık ve susuzlukla uğraşıyor. Şu anda bölgenin maddi açıdan ihtiyaçları vardır. İnsanlarımız dışarıda kumun üstünde geceliyor. Sıcaklıkların 47-48 dereceyi bulduğu çöllerde yatıp kalkıyorlar. Bir çok kadın ve çocuğumuzun akrep sokmasından dolayı maalesef  hayatını kaybettiğini belirtmek isterim. Bölgedeki insanlarımız en çok su ve yemek ihtiyaçları bulunmaktadır. Doktorlar olarak diyoruz ki, Irak'a gitmeliyiz ve insanların tıbbi ihtiyaçlarını karşılamalıyız. Bakınız IŞİD, eli silahlı bir şekilde sokaklarda geziyor. Dilediği insana kurşun sıkıyor. Irak hükümeti ise olanlar karşısında eli kolu bağlı bir şekilde olayları seyir ediyor. Irak hükümetinin bu katliama dur diyecek askeri gücü bulunmakta ama konu Türkmenler olunca Irak hükümeti hep bir adım geri duruyor" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'NİN BÜYÜK DESTEĞİ VAR

Türkiye'nin bölgeye olan yardımlarından da bahseden Beyatlı konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bölgede ne zaman bir sıkıntı olsa Türkiye Cumhuriyeti hep yardım ulaştırma girişimlerinde bulunmuş ve çoğu zaman da yardımlarını göndermiştir. Türkiye her zaman mazlumun yanında olduğu gibi bugün de olmaya devam etmektedir. Ancak henüz olaylar yatışmamış ve barış sağlanamamıştır. O yüzden bölgenin halen yardıma ihtiyacı vardır. İhtiyaçların başında su ve yemek geliyor. İnsanlarımız orada açlık ve susuzluk çekiyor. Konya'nın da bölgeye  önemli yardımlar yaptığını söylemek isterim. Konya'nın yaptıkları bize büyük bir hizmettir. Bunu yardımı asla unutmayacaktır Iraklılar." Vali Erol da Türkiye'nin üzerine düşen yardımların yapıldığını söyleyerek, "Türkiye yapması gerekeni yapmıştır. Devlet ve yardım kuruluşlarının öncülüğünde bölgeyle sürekli yardım götürülüyor. Umarız ki kalıcı barış sağlanır ve Türkmenler hakettikleri huzura kavuşur" dedi.

BERKHAN PARLAK merhabahaber.com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri