Irak Başbakanı Abbadi: Davutoğlu'na Irak'ta Pkk'ya Operasyon Yapmayın Dedik

Irak Başbakanı Haydar el Abbdi, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu telefonla arayarak kendisine "Irak toprakları içinde PKK'ya operasyonun düzenlemeyin" dediğini iddia etti. Irak Başbakanı Abbdi, söz konusu ifadeyi bugün parlamentoda Irak'ın güvenlik...

Irak Başbakanı Haydar el Abbdi, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu telefonla arayarak kendisine "Irak toprakları içinde PKK'ya operasyonun düzenlemeyin" dediğini iddia etti. Irak Başbakanı Abbdi, söz konusu ifadeyi bugün parlamentoda Irak'ın güvenlik sorunları ile ilgili konuşması sırasında yaptı. PKK meselesine değinen Abbdi:" PKK şu anda bizimle terör örgütlerine karşı savaşıyor. Türkiye'nin Irak'ın içinde PKK'ya karşı düzenlediği operasyonların durdurulmasını istedik. Bu konuyu Türkiye Başbakanı ile de geçenlerde yaptığım telefon görüşmesinde dile getirdim. " ifadesini kullandı.

Abbdi'den sonra söz alan İslami Birliği Partisi milletvekili Musanna Emin ise, Irak'ın PKK'ya terör örgütü listesinden çıkartmasını teklif etti.

Musanna Emin Abbadi'ye hitaben:" PKK bir terör örgütü değildir. Onun için sizden atım atmanızı bekliyoruz. PKK bir milletin sesini temsil ediyor." dedi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri