İpz’14 ‘yeni Dijital’i Pazarlama Dünyasının Dikkatine Sundu

İnteraktif Pazarlama Zirvesi 2014 (İPZ'14), dokuzuncu yılında 'Dijital Öldü. Yaşasın Dijital' teması ile kapılarını açtı. Makineler arası iletişim, bulut bilişim, big data, yeni nesil markalar ve yeni nesil tüketiciler gibi farklı konu...

İnteraktif Pazarlama Zirvesi 2014 (İPZ'14), dokuzuncu yılında 'Dijital Öldü. Yaşasın Dijital' teması ile kapılarını açtı. Makineler arası iletişim, bulut bilişim, big data, yeni nesil markalar ve yeni nesil tüketiciler gibi farklı konu başlıklarında bu yıl da yerli ve yabancı pazarlama profesyonellerini bir araya getiren İPZ’14, dijitalin geçirdiği evrimi dünyaca ünlü markaların temsilcilerinin gözünden katılımcılarla paylaştı.

Swissotel The Bosphorus’ta düzenlenen programda; MMI (Marketing Management Institute) Başkanı Günseli Özen Ocakoğlu, İPZ’14 Danışma Kurulu Başkanı Hakan Senbir ve TTNET Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı N. Mert Başar açılış konuşması yaptı. Marketing Management Institute Başkanı Günseli Özen Ocakoğlu, yurtdışından ve Türkiye’den çok değerli konuşmacıları interaktif oturumlarda buluşturduklarını söyledi. Ocakoğlu, "Sektörün birbirinden değerli üyelerinden oluşan think tank’imizle yaptığımız beyin fırtınalarından birinde ortaya çıkan bir söylem dijital öldü, yaşası dijital. Bugüne kadar hep pazarlamanın yanına bir uydu olarak görülen dijital kavramı artık öldü. Yerine tüm hayatımızı kapsayan, soluk alıp verdiğimiz yeni bir dijital kavramı geldi. Geçtiğimiz yıllarda markaların dönüşüm ve uyum süreçlerini konuşuyorduk. Bugün ise markaları dönüştüren ve uyumlulaştıran dijitalin değişimini inceliyoruz." diye konuştu.

İş dünyasında hızın giderek önem kazandığını söyleyen Ocakoğlu, "Bazı alanlarda sadece daha hızlı olanlar kazanıyor. Tüketici en tatmin edici yanıtı en kısa sürede almak istiyor. Tüketici ilişkileri açısından durum böyleyken üretimin kalitesi, pazarlanması ve satışı da teknolojinin nimetlerinden faydalanmak isteyenlere fayda sunuyor. Günlük yaşam giderek dijitalleşiyor ve yeni kuşaklar bu ortamlarda büyüyor, yani gelecek neredeyse geldi bile. Markalar, değişen dijital ve teknoloji çerçevesinde hayata geçirdikleri yeni uygulamalar ile adaptasyon süreçlerimi başarı ile tamamlayarak ayakta kalabildi; ancak sektörün ve tüketicilerin ihtiyaçlarını göz ardı ederek kendini yenilemeyi reddeden, interaktiviteye entegre olamayan birçok marka da sektördeki marka değerini ve devamlılığını sürdüremeyenler arasında yerlerini aldı." dedi.

TTNET Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı N. Mert Başar da konuşmasında internetin kullanıcıların hayatındaki önemine değindi. Başar, genişbant internet kullanımının artmasıyla dijital dönüşümün hız kazandığına, internet kullanımının ve data tüketiminin hızla arttığına; teknolojilerin giyilebildiği, nesnelerin birbiriyle iletişime geçtiği yeni bir dönem yaşandığına değindi.

İPZ’14 sahnesi bu yıl dünyadan iki pazarlama dehasını ağırladı. Değişim Yönetimi Danışmanı Michael Tchong ve 'Sessiz Zeka: Nesnelerin İnterneti' kitabının yazarı Daniel Obodovski gerçekleştirdikleri panellerde yeni internet tanımını ve pazarlamanın kurallarını baştan yazan dijitalin yeni dinamiklerini katılımcılarla paylaştı. Pazarlamayı yeniden şekillendiren dijital yaşam biçiminden aktaran Michael Tchong, tüketicilerin hayatını tümüyle değiştiren 'übertrendler'in neler olduğunu; bugünün pazarlama dünyasına yön veren veri kaşifliği, online oksijen, tahminsel analiz gibi kavramların medya ve pazarlama dünyasını kökünden değiştirdiğini söyledi.

İPZ’14’ün bir diğer ana konuşmacısı Daniel Obodovski ise son dönemin en fazla konuşulan konularından biri olan 'Nesnelerin İnterneti', 'Makinelerarası İletişim' alanında yaşanan gelişmeleri değerlendirerek bu alanda markalar için ortaya çıkan fırsatları anlattı.

Dijital platformlarda sosyal medya üzerinden gerçekleştirilen paylaşımların takipçiler üzerindeki etkilerinden, dijital mecrada markalaşma ve pazarlama stratejisi oluşturma konusunda Anadolu’nun en başarılı 15 markasına, dijital tüketiciler üzerindeki 4 mega trendden müşteri sadakati yönetimine pazarlama dünyasının en'lerinin konuşulduğu zirvede en başarılı şikayet yönetimi gerçekleştiren markalar da ödüllendirildi.

Marketing Türkiye dergisi, Marketing Management Institute, Şikayetvar.com ve Method Research Company iş birliğinde gerçekleştirilen 'A.L.F.A. Awards'da 10 farklı sektörde faaliyet gösteren 250’den fazla marka arasından yapılan değerlendirme neticesinde şikayet yönetimi uzmanı olan markalara ödüllerini aldı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri