İpi Fenerbahçe göğüsledi

Spor Toto Süper ligde perde kapandı ve Fenerbahçe şampiyon oldu. Bucaspor, Konyaspor ve Kasımpaşa küme düştü

Spor Toto Süper ligde perde kapandı ve Fenerbahçe şampiyon oldu. Bucaspor, Konyaspor ve Kasımpaşa küme düştü. Avrupa kupalarında Ülkemizi 5 takım temsil edecek. Bu sezon, geçtiğimizi yıllara oranla daha çekişmeli geçen ve şampiyon takımın son maçta belli olduğu Süper ligde nefes kesen bir sezonu geride bıraktık. Ligini sona haftasına aynı puanla giren Fenerbahçe ve Trabzonspor kapanış maçlarını da kazanınca şampiyon takımı iki takım arasındaki ikili averaj belirledi. Buna göre, Fenerbahçe 82 puanla 18. şampiyonluğa uzanırken, Trabzonspor ise ligi aynı puanla ikinci bitirdi. 26 puanlı Bucaspor, 24 puanlı Konyaspor ve 23 puanlı Kasımpaşa ise ligde son üç sırayı elde ederek küme düşte.

Avrupa kupalarında Ülkemizi 5 taktım temsil edecek. Sezonu şampiyon olarak bitiren Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'ne gruplardan katılma hakkı elde ederken, Lig ikincisi Trabzonspor da 3. ön eleme turundan itibaren Şampiyonlar Ligi'ne dahil olacak. Beşiktaş, Bursaspor ve Gaziantepspor, ülkemizi UEFA Avrupa Ligi'nde temsil edecek. Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanan Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'ne play-off aşamasından başlayacak. Beşiktaş, bu aşamayı geçerse Avrupa Ligi'ne katılacak. Diğer iki takımdan Bursaspor 3. ön eleme, Gaziantepspor ise 2. ön eleme maçları oynayacaklar. 

Spor Toto Süperi ligde, 324. hafta maçlarının 3’ünü ev sahibi, 3’ünü deplasmana takımları kazanırken, 3 maç ise berabere sonuçlandı. Toplam 29 golün atıldığı haftada 2 maçta gol sesi çıkmadı.. Haftanın en gollü karşılaşması 3-4 biten Sivasspor-Fenerbahçe karşılaşması olurken, bunu 3-3 tamamlanan Bucaspor-Kayserispor maçı izledi. Eskişehirspor’dan serdar, Kasımpaşa maçında 3 gol birden atarken, Sivasspor’dan Erman, Trabzonspor’dan Umut ve Antalyaspor’dan Necati ise rakip fileleri 2’şer kez havalandırdı.

Hakemler ise, son hafta da 38 sarı ve 2 kırmızı kart gösterdi.. Buna göre, 9 sarı ve 1 kırmızı kartın çıktığı Ankaragücü-Antalyaspor maçı en hırçın karşılaşma olarak istatistiklere geçti. Buca-Kayseri maçında 7 sarı kart gösterilirken, Gaziantep-Beşiktaş maçında da 4 sarı ve 1 kırmızı kart çıktı. Beşiktaş’tan Ekrem ve Ankaragücü’nden Sestak kırmızı kart görmeleri nedeniyle yeni sezona cezalı olarak başlayacaklar.  

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri