iPhone 5S özellikleri fotoğrafları ve çıkış tarihi

Apple tarafından kısa kısa bilgiler verilen iPhone 5S hakkında çok önemli bilgiler var. İşte iPhone 5S'nin tanıtımı video ve müthiş özellikleri.

Apple tarafından kısa kısa bilgiler verilen iPhone 5S hakkında çok önemli bilgiler var. İşte iPhone 5S'nin tanıtımı video ve müthiş özellikleri. Apple gelişmelerine baktığımızda donanım kısmı ve yazılım kısmı yoğun bir efor harcadıkları gözlemlendi.  Macintosh yazılımcılarında iPhone'a el atmış durumda. Hal böyle ki Apple'ın bir çok ürünlerine tasarım imzasını attığı Jonathan Ive bile yazılım bölümüne el atmış gözüküyor.

Fakat şöyle bir durum var. Apple herkesi şaşırtarak iPhone 5S yerine iPhone 6 tanıtabilir. Bu da iPhone 6'nın baştan yaratılacağı izlenimi gösteriyor. Çünkü bazı Apple analistlerine göre iPhone 5 çok büyük bir hayal kırıklığı. Rakiplerinin ileri teknolojilerine ayak uydurabilmesi için mevcut sektör teknolojisine göre 5S bile eski jenerasyon kalacak. Çünkü 5S modeli 5'teki çizgileri ve tasarımı taşıyacak. Apple'deki yazılımdaki hareketliliği analiz edersek tamamen yenilenen IOS 7 ile beraber yeni jenerasyon iPhone 6 ile Apple eski Steve Jobs günlerine geri dönebilir. Yoksa Apple piyasadaki son kozunu oynamış olacak ve gerileme dönemi başlayacak. Bu da hiç istemediğimiz bir şekilde rekabetin düşmesi demek olacaktır.

İşlemci

Apple'ın Samsung'dan kurtulma çabalarını biliyoruz. Son aşamaları geçildi. TSMC firması A7 işlemcileri üretecek. A7 işlemcileri A6 işlemcilere göre 2 kat daha fazla performans sağlıyor. Fakat izlenimimiz A8 işlemci.  20nm işlemciler muhtemelen A7X veya A8 şeklinde adlandırması bekleniyor.

İşlemci: A7X veya A8 TSMC

Ekran

Apple iPhone 5S veya 6'da Full HD Retina ekran kullanıcak.kullanılması bekleniyor. 2272 x 1280 pixel olması beklenen ekran inch başına 652 pixel düşüyor.

RAM

Apple 5 inç'lik Full HD Retina ekranına en az 2GB RAM kullanılması bekleniyor.

Yazılım

Apple yeni IOS işletim sisteminin  sadece iPhone 4S, iPhone 5 ve iPhone 6'da kullanılacağı tahmin ediliyor. Apple veya iPhone 6 gibi bazı özellikleri eski jenerasyonlarda çalıştırmayabilir. Çünkü gelişmiş widgetler eski jenerasyonları çok zorlayacağı düşünülüyor.  IOS 7 ile beraber bildirim sisteminin tamamen değişmesi, çoklu görevlerin gelmesi, anlık akışların ekran önizlemelerinin olması, menüler arası sürükle bırak olması, çubukların daha çok kullanılması, gelişmiş gizlilik ayarları, Siri'nin yahoo ile tam entegre çalışması, WİFİSLAM ile artık binaların içlerinde de kolayca istediğini bulabilme, HTC One gibi gelişmiş kamera editörü, Safari'nin de yeni arayüzü ile gelmesi bekleniyor.

Kamera

Mevcut 8mp kamera 13 megapixel'e bıracak. IOS7 yazılımıyla yeni özellik bombardımanına tutulacağı düşünülen kamera çok hızlı resim düzenleme, iMovie özelliklerinin kamera ayarlarına standart olması bekleniyor. Ayrıca gelişmiş ışık sensörü ve güncellenmiş flash kullanması bekleniyor.

Hafıza

Apple son iPad jenerasyonunda kullandığı 128GB'lık depolama birimli iPhone'ları piyasaya sunacak. 32, 64 ve 128 GB olarak piyasaya çıkması düşünülüyor.

Gelişmiş bağlantı teknolojileri

Apple bir çılgınlık yapıp USB 3.0 ve yeni jenerasyon thunderbolt aparatları çıkarabilir. Ayrıca Bluetooth 4.0, Temassız ödeme teknolojisi NFC, Hızlandırılmış WİFİ, 4G LTE gibi özelliklerin de barındırılması bekleniyor.

Apple kasa olarak 5S'teki gibi bir kasa kullanacak fakat köşelerine daha farklı bir çözüm ürettiği söylentiler arasında.

Özellikler

İşlemci: A7X veya A8 TSMC 20nm
2272 x 1280 pixel Full HD Retina 4.8 inç
2 GB RAM
IOS 7 ile gelişmiş bildirim, çubuklu ayarlar, canlı iconlar ve widget
13 mp kamera (kesin)
128 GB'lık depolama birim (32, 64 ve 128 GB)
NFC Temassız Ödeme
4G LTE
Bluetooth 4.0, hızlandırılmış WİFİ, WİFİSLAM için ek özellik
Bağlantı olarak yeni jenerasyon USB 3.0 ve Thunderbolt desteği aparatı

Gerçekten müthiş bir akıllı telefon bizleri bekliyor..
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri