IPARD Programı yüzde 65 hibe destek veriyor

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı bünyesinde faaliyet veren Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Konya İl Koordinatörlüğü, Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye'nin ortaklaşa yürüttüğü Kırsal Kalk

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı bünyesinde faaliyet veren Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Konya İl Koordinatörlüğü, Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye'nin ortaklaşa yürüttüğü Kırsal Kalkınma (IPARD) Programı hakkında Konya Ticaret Odası (KTO) Konferans Salonu'nda seminer düzenledi. Semineri TKDK Konya İl Koordinatörlüğü Kıdemli Başvuru Kabul Uzmanı Adnan Dündar verdi. Seminer açılışında konuşan TKDK Konya İl Koordinatörü Ali Ergin, "25 Şubat 2008 tarihinde Avrupa Komisyon'unda kabul edilen IPARD Programı, AB ve Türkiye ortaklaşa yürütüyor. Programın bütçesinin yüzde 75'ini AB, yüzde 25'ini ise Türkiye Cumhuriyeti sağlamaktadır. Kırsal kalkınma bileşeni kapsamında uygulanacak olan yatırımlara ilişkin 'Birinci Çağrı İlanı ve İkinci Çağrı İlanı'na çıkmış bulunuyor. IPARD Programı, yatırım yapmak isteyen işletmelere  hibe desteği vererek tarımsal sektörün ve kırsal alanların kalkınması için yürütülüyor" dedi.  Birinci ve ikinci çağrı ilanında yatırımcılara 192 milyon Avro hibe destek verileceğini de dile getiren Ergin, yatırımcıların bu hibe desteklerinden yararlanmaları gerektiğini söyledi.

'YATIRIMCI PROJESİNİ HAZIRLAYIP BAŞVURU YAPMALI'

Yarımcının IPARD Programı'ndan yararlanabilmesi için projesini hazırlayıp koordinatörlüğe başvuru yapması gerektiğini aktaran Adnan Dündar ise, "Birinci çağrı ilanına çıkmış bulunuyor. Bu çağrı ilanına son başvuru tarihi 15 Ağustos 2011'dir. Destekler; süt, et, meyve ve sebzelerin, su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi, yerel ürünlerin ve mikro işletmelerin geliştirilmesi, kırsal turizm ve kültür balıkçılığının geliştirilmesi için verilecektir. Bu alanlarda yatırım yapmak isteyen insanlar başvuru yaparak yüzde 50'den yüzde 65'lere varan hibe destek alabilirler" diye konuştu. IPARD Programı'ndan yararlanacak olan insanlarda 3 yıl iş tecrübesi arandığını da vurgulayan Dündar, programın tarımsal ve kırsal alanların kalkınmasını amaçladığını ifade etti.

MUSTAFA AKÇA

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri