IPARD 14. Başvuru Çağrı Dönemi başladı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun (TKDK) yürüttüğü IPARD Programında, 14. Başvuru Çağrı Dönemi'nin başladığı bildirildi.

TKDK Konya İl Koordinatörü Huriye Karahan Özdemir, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, TKDK olarak 17 Nisan'da toplam 121 milyon avroluk IPARD fonunu kullandırmak üzere 14. Başvuru Çağrı ilanına çıkıldığını hatırlattı.

Başvuruların 11 Mayıs'ta saat 09.00'dan itibaren, TKDK Konya İl Koordinatörlüğünde kabul edilmeye başlanacağını, başvuruların son teslim tarihinin 5 Haziran saat 23.00'te sona ereceğini belirten Özdemir, son teslim tarihinden sonra yapılacak başvuruların kabul edilmeyeceğini ifade etti.

Başvuru sahiplerinin ön kontroller için belirlenen tarihlerde İl Koordinatörlüğü ile irtibata geçerek randevu alacağını aktaran Özdemir, şunları kaydetti:

"Ön kontrol 4-15 Mayıs tarihlerinde yapılacaktır. Ayrıca 14. Başvuru Çağrı İlanı kapsamında hazırlanacak başvurularda yatırım süreleri maksimum 9 ay olarak planlanmalıdır. Taksitlendirmenin nasıl yapılacağı ile ilgili bilgiler Başvuru Çağrı Rehberinde yer almaktadır."

Konya İl Koordinatörlüğü olarak bugüne kadar 46 süt hayvancılığı tesisini desteklediklerinin altını çizen Özdemir, bu sayıyı arttırarak Konya'da süt üretim kalitesinin Avrupa Birliği standartlarına yükseltip, hem hayvancılık hem de çiğ süt kalitesini arttırmayı planladıkları vurguladı.

İlgili yatırım alanlarında proje başvurusu yapmayı düşünen girişimcileri Konya'ya davet eden Özdemir, "Proje hazırlama ve desteklenecek yatırımlar konusunda başvuru sahipleri, İl Koordinatörlüğümüz yardım masasından, 444 85 35 ve 0332 233 9293 iletişim hattından veya www.tkdk.gov.tr ve konya.tkdk.gov.tr internet sitesinden yardım alabilecekler" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri