iOS ve Android aktivasyon rekoru kırdı

Her iki platformun da cihaz aktivasyonları yeni bir 2012 Noel rekoru kırdı.

Çevrimiçi reklam ağı Flurry’nin raporunda açıkladığı rakamlar, Noel için iOS ve Android platformları kullanan cihaz aktivasyonlarında adeta bir fırlamayı gösterdi. Bunda cihazların hediye olarak verilmesinin de önemli bir etkisi olduğu kesin ancak %332’lik artış çok önemli bir rakam.



Flurry, iOS ve Android platformlarına ait toplamda 17.4 milyon cihazın Noel Günü aktif hale geldiğini belirtmekte. Noel öncesi normal günlerde ise günde gerçekleşen aktivasyon sayısı ortalama 4 milyon civarında gezinmekte. 17.4 milyon cihaz aktivasyonunda akıllı telefonların oranı %80, tabletlerin ise %20 olarak vurgulanmakta. Şirketin sağladığı bu raporun veri kaynağı ise Flurry Analytics sistemi kullanan 260 bin uygulama.

2012 Noel Günü’nde mobil uygulama indirme rakamları da oldukça yüksek. Flurry, iOS ve Android için 328 milyon uygulamanın indirildiği bilgisini sunuyor. 2011 Noel Günü’ndeki rakam ise 242 milyondu. Ayrıca şirket yeni yıl gününde uygulama indirmelerinin 1.5 milyarı geçeceği tahminini açıklamış durumda, hatta 2 milyar barajının bile aşılabileceği iddia ediliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri