İntihar Eden Çocuk Gelinin Kocasına 8 Yıl 4 Ay Hapis Cezası

Adana’da uğradığı şiddet dolayısı ile intihar ettiği iddia edilen çocuk gelin K.U.’nun (15) eşi E.E. (23), ‘cinsel istismar’ suçundan 8 yıl 4 ay hapis cezasına mahkûm edildi. İddiaya göre yaklaşık 2.5 yıl önce E.E., merkez Yüreğir...

Adana’da uğradığı şiddet dolayısı ile intihar ettiği iddia edilen çocuk gelin K.U.’nun (15) eşi E.E. (23), ‘cinsel istismar’ suçundan 8 yıl 4 ay hapis cezasına mahkûm edildi. İddiaya göre yaklaşık 2.5 yıl önce E.E., merkez Yüreğir ilçesinde oturan K.U.’yu zorla kaçırdı. Ailesi, başına kötü bir şey gelmemesi için kızlarını E.E. ile gayri resmi evlendirdi. K.U. ile nikâhsız yaşayan E.E., çalıştığı fabrikadan çıkması için eşine şiddet uygulamaya başladı. E.E.'nin eşini karnından tekmelediği ve K.U.'nun 2 aylık bebeğini düşürdüğü iddia edildi. Yaşadıklarından dolayı günlerce kendisine gelemeyen çocuk gelin, durumu anne ve babasına ile de paylaşmak istemedi.

    K.U., 25 Eylül 2012 günü kendisini evininin pencere demirine kurdele ile astı. Kızlarının resmi nikâhsız eşinin dayaklarına dayanamayarak intihar ettiğini öne süren ailesi Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Ölüm iddialarıyla ilgili koca E.E., babası A.E. ve annesi M.E. hakkında takipsizlik kararı veren savcı, 15 yaşından küçük ve nikahsız evlendirilen K.U.’nun kocası E.E. ile olaya iştirak eden anne ve babalar için 'Çocuğun cinsel istismarı ve iştirak' suçlarından dava açtı.

    Adana 2.Ağır Ceza Mahkemesi'nde 15 yıla kadar hapis cezası istemi ile hakim karşısına çıkan sanık E.E., gayri resmi evliliği kabul etti. K.U. ile uzun süre nişanlı kaldıklarını iddia eden E.E., kaçarak birlikte olduklarını ve ailelerin de düğün yaptıklarını kaydetti. 8 ay aynı çatı altında kaldıklarını dile getiren E.E., kızın gerçek yaşının büyük olduğunu söylediğini anlatıp, suç işleme kastının olmadığını kaydetti. Sanığın annesi M.E. ile babası A.E. de oğullarının savunmalarına katıldı. Kızın anne ve babası da suçlarının olmadığını belirterek damatlarını suçladı.

    Hastane kayıtlarında kızın 15 yaşından küçük olduğunu dikkate alan mahkeme heyeti tutuksuz sanığı önce 10 yıl hapis cezasına çarptı. Daha sonra duruşmadaki iyi hali nedeniyle cezasını 8 yıl 4 aya indirdi. Karar, Yargıtay'ca onandığı takdirde sanık cezasını çekmek için cezaevine konulacak. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri