İnternetten sanal mezar ziyareti

Hüyük ilçesinde bağlı Burunsuz belde belediyesini ve mezarlığını, gurbette bulunan vatandaşlar internet sitesi aracılığıyla sanal olarak ziyaret edebiliyor, yakınları için fatiha suresini okuyabiliyor.
Belediye Başkanı Dursun Gezer, büyük çoğunluğu İstanbul'da olmak üzere yurt içi ve yurt dışında yaşayan birçok gurbetçi hemşehrilerinin olduğunu söyledi.
Bu gurbetçilerin bazılarının ekonomik nedenlerle beldeye çok sık gelip gitme imkanı bulamadığını belirten Gezer, bu nedenle ebediyete intikal etmiş büyükleri için kabir ziyareti gerçekleştirememenin üzüntüsünün yaşandığını vurguladı.
Bu durumdaki gurbetçi aileleri düşünerek belediyenin resmi internet sayfasına ''sanal kabristan'' gibi düşünülebilecek bir galeri açmaya karar verdiklerini anlatan Gezer, ''Burunsuz Asli Mezarlığı'nda tespit ettiğimiz 580 kabrin fotoğraflarını çektirerek, belediyenin internet sayfasına yükledik'' dedi.
Gezer, Burunsuz Belediyesi'nin resmi internet sayfasını ziyaret eden hemşehrilerinin, ebediyete intikal eden yakın, dost ve akrabalarının kabir fotoğraflarını sanal ortamda görüp fatiha suresi göndermelerine bu yolla imkan sağladıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:
''Bu uygulama belki bölgemizde bir ilk olacak. Ama çevremize de örnek olabilecek bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Bana göre, bu trilyonluk bir projeden daha makbule geçecek diye düşünüyorum. Bu uygulama ile beldemiz mezarlığında bulunan ve ebediyete intikal eden ve kabir taşlarında isimleri yazılı olan tüm hemşehrimizin fotoğrafları galeri şeklinde resmi internet sayfasında yayınlanmaya başladı.''

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri