İnternet bağımlığı ciddi tehdit oluşturuyor

Armağan Koleji Psikolojik Danışma ve Rehber Öğretmeni Kadriye Çelik, yürüttüğü Anne-Baba Okulu Projesi kapsamında  Eğitimci-Yazar Sıtkı Aslanhan'ı öğrenci ve velilerle bir araya getirdi.

Armağan Koleji Psikolojik Danışma ve Rehber Öğretmeni Kadriye Çelik, yürüttüğü Anne-Baba Okulu Projesi kapsamında  Eğitimci-Yazar Sıtkı Aslanhan'ı öğrenci ve velilerle bir araya getirdi. Mevlana Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen ve katılımın yoğun olduğu programda  Eğitimci-Yazar, Aslanhan"Bilinçli Aile, Duyarlı Gençlik” konularına değindi. Aslanhan, anne baba ve çocuk iletişimi, aile içi iletişimin önemi , başarıda ailenin rolü ve bilinçli teknoloji tüketimi konularına dikkat çekti.

Seminerine, hayattan ibretlik öykülerle başlayan Kişisel Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan, özellikle internet bağımlılığı konusuna dikkat çekti. İnternet oyunları yüzünden yeni nesil çocukların gelişiminin olumsuz etkilendiğini ifade eden Aslanhan şöyle konuştu: “Çocuğa nasılsın diye soruyorsun, cevap veremiyor. Öyle ki evinden çıksa tek başına okuluna gidemeyecek, okuldan çıksa evine gidemeyecek bir nesil yetişiyor. Gecenin üçünde kalkıp bilgisayar oyunundaki atı besleyen çocuktan ne bekliyorsunuz? Bakkala git iki kilo domates al deseniz kabul etmeyecekler ama internet üzerinden tarlalarda vakit geçiriyorlar. Aileler bu konuda dikkatli olmalı. Toplum olarak yaşadığımız en büyük sıkıntı hedefsiz bir gençliktir. Toplumda yaşayan insanlar olarak kendimize şu soruyu sormamız gerekiyor. Bu hayatta bir hayalin, bir davan, bir amacın var mı? Onun için öğrenci, öğretmen veli kim olursanız olun bir hayaliniz ve bir idealiniz olsun. Hayali ve hedefleri olmayan bir insan yaşayıp yaşamadığını tekrar kontrol etmeli.” Armağan Koleji Psikolojik Danışma ve Rehber Öğretmeni Kadriye Çelik, “Armağan Koleji Kurucuları İdare ve Personelinin katildığı konferans 1500 kişinin yoğun katılımı ile gerçekleşti. Başta Eğitimci-Yazar Sıtkı Aslanhan olmak üzere katılan herkese teşekkür ederiz” dedi.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri