İnsanlık suçu işlendi

İsrailin Gazzede soykırıma dönüşen saldırılarına kamuoyunun tepkisi artarak devam ediyor
NEDEN ‘SOYKIRIM’ DENİLEMEDİ?
Parti il binasında başkan yardımcılarıyla birlikte basın toplantısı düzenleyen Saadet Partisi İl Başkanı Veli Tolu, İsrail Başbakanının Filistin katliamı öncesinde Türkiye’ye gelerek Başbakanla görüştüğünü anımsatarak, Erdoğan’ın saldırılardan haberdar olup olmadığının cevaplandırılmasını istedi. İsrail’i ancak Türkiye’nin durdurabileceğini kaydeden Veli Tolu, Başbakan’ın ‘soykırım veya katliam’ demekten kaçındığını vurguladı.

STRATEJİK ORTAKLIK BİTİRİLECEK Mİ?
Başbakan İsrail Başbakanı ile 6 saat boyunca ne konuştuğunun açıklanmasını isteyen Veli Tolu, “AKP’li milletvekilleri soykırımcı İsrail dostluk gurubuna üyeliklerini sona erdirecek midir? İsrail ile kurulan stratejik ortaklık ve savunma paktı sona erdirilecek midir?” diye sordu.
Konya Sanayi Odası ve HUDER Konya Şubesi de saldırıları kınayarak, Birleşmiş Milletler ve Batı’nın en temel hak olan ‘yaşama hakkı’nın hiçe sayılmasına seyirci kaldığını vurguladı.

ASKERİ ANLAŞMALAR GÖZDEN GEÇİRİLMELİ
Demokrat Parti İl Başkanı Rasık Özdemir da, saldırıların kalleşçe olduğunu vurguladı. Büro Memur-Sen Konya Şube Başkanı Mahmut Çimen ve Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Gülşin de, Hükümetin de askeri anlaşmalar dahil olmak üzere İsrail ile yapılan ekonomik anlaşmaları gözden geçirmesini istedi. Yapı-Yol Sendikası Konya Şube Başkanı Halis Balcı da, İsrail’in Filistin halkına karşı soykırım işlediğini vurguladı.


İsrail’in katliamlarına büyük tepki

İsrail’in Gazze’de yaptığı katliamlara kamuoyunun tepkisi çığ gibi büyüyor. HUDER, Sanayi Odası, Demokrat Parti, Büro-Memur Sen ve Yapı-Yol Sen temsilcileri, saldırıyı kınayarak, İsrail’in soykırım işlediğini vurguladı.
HUDER: KORUYAMADIĞIMIZ MÜSLÜMANLARDAN ÖZÜR DİLİYORUZ
Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) Konya Şubesi’nden yapılan açıklamada, “İnsanlıktan nasibini almamış terörist İsrail’in Gazze’deki son katliamı içimize bir kor gibi düşmüş ve yüreklerimizi dağlamıştır. Kadın, çocuk demeden yaptığı zulümle abad olacağını zanneden işgalci İsrail, zulümle abad olunamayacağını er-geç görecektir” denildi.
Kendilerini medeniyetin beşiği ve insan haklarının yılmaz savunucusu sayan Batı ülkeleri ve Birleşmiş Milletler’in uluslar arası hukuku hiçe sayarak, en temel insan hakkı olan ‘yaşam hakkı’nı yok sayan İsrail’in zulümlerine karşı sessiz kaldığı belirtilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi: “Daha vahimi, zulüm altında inleyen Filistin’in İslâm milletlerinden gereken destek ve himayeyi görmemesidir. Bundan cesaret alan İsrail, her geçen gün zulmünü artırmaktadır. Tüm Müslümanları ve barış elçiliğine çabalayan hükümet ve devletimizi, savaş ve kan bağımlısı İsrail’e karşı tepki göstermeye çağırıyoruz. Bu düşüncelerle yaptığı katliamdan dolayı İsrail’i ve ona göz yumanları şiddetle kınıyor; zalimlerden koruyamadığımız masum Müslümanlardan özür diliyoruz.”
SANAYİ ODASI’NDAN İSRAİL’E KINAMA
Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, İsrail’i esefle kınadığını söyledi. Büyükhelvacıgil, İsrail'in Gazze'ye saldırısına tepki gösterdiği mesajı şu şekilde: “Bütün dünyanın gözleri önünde İsrail’in Gazze’de bebek, çocuk ve yaşlı demeden sivil halkı hedef aldığı saldırılarda binlerce Filistinli kardeşimiz hayatını kaybetmektedir. Barış için görüşmelerin ve çabaların sarf edildiği bir dönemde, İsrail’in uluslararası hukuku tanımayan ve fütursuzca yaptığı bu saldırılar sonucunda yaşanan insanlık dışı vahşetinden dolayı İsrail’i esefle kınıyorum. Osmanlı himayesinde 400 yıl barış ve huzurun tesis edildiği bölgede, İsrail’in işlediği bu insanlık suçuna bir an önce son vermesini bekliyoruz. Bölgede huzur ve barışın tesis edilmesine yönelik Uluslararası toplumu da bu trajediye tepkisiz kalmamaya ve gerekli insani yardımları acilen Gazze halkına ulaştırmaya davet ediyoruz.”
RASIK ÖZDEMİR: DÜNYANIN GÖZÜ ÖNÜNDE BARBARLIK
Demokrat Parti İl Başkanı Rasık Özdemir de Filistin’e yapılan saldırının insanlık dışı olduğunu belirterek, büyük bir dramın yaşanmasına yol açan İsrail’in yaptığı katliamı kınadıklarını vurguladı. Özdemir, “Kadın, çocuk, ihtiyar demeden ve hedef gözetmeden Filistin’in Gazze bölgesine İsrail uçakları tarafından yapılan saldırılarda yüzlerce masum Müslüman hayatını kaybetmiştir. Müslüman kardeşlerimize dünyanın gözü önünde yapılan bu barbarlık, tarihe utanç sayfası olarak geçecektir. Adeta bütün dünyanın gözü önünde İsrail tarafından işlenen insanlık suçuna dur diyecek yok mu?”
BM başta olmak üzere bütün uluslar arası kuruluşların olayları kınamakla yetindiğini kaydeden Özdemir, “Orada hayatlarını kaybeden yüzlerce Müslüman kardeşimizin kanının hesabı sorulmalıdır. Filistin’e yapılan kalleş saldırı bizlerin de yüreklerini yakmakta, onların acılarını ve ıstıraplarını yüreğimizde hissetmekteyiz” dedi. Rasık Özdemir, barbarca saldırılar karşısında Hükümetin acilen tedbir alması gerektiğini kaydederek, “Bütün Filistinli Müslüman kardeşlerimizin yanında olduğumuzu açıkça ifade ediyor, İsrail’i şiddet ve nefretle kınıyorum” değerlendirmesini yaptı.
ÇİMEN: “İSRAİL İLE YAPILAN ANLAŞMALAR GÖZDEN GEÇİRİLMELİ”
Gazetemizi ziyaret ederek Filistinlilere karşı uygulanan katliamları lanetleyen Büro Memur-Sen Konya Şube Başkanı Mahmut Çimen ve Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Gülşin, Siyonizmin taşıdığı kinin masum insanların kanlarının dökülmesine yol açtığını vurguladı. “Eğer bu katliamları başka bir ülke yapmış olsa idi dünya ayağa kalkar, görülmemiş tepki gösterirdi” diyen Mahmut Çimen, İslam ülkelerinin bu katliam karşısında gereken tepkiyi göstermesini istedi. Tüm İslam dünyasının uyanma vaktinin geldiğini kaydeden Çimen, Hükümetin de askeri anlaşmalar dahil olmak üzere İsrail ile yapılan ekonomik anlaşmaları gözden geçirmesini istedi.
HALİS BALCI: İSRAİL SOYKIRIM YAPIYOR
Yapı-Yol Sendikası Konya Şube Başkanı Halis Balcı da, İsrail’in Filistin halkına karşı soykırım işlediğini vurguladı. Balcı, “Tarihte soykırım kelimesi İsraillilere yabancı değil. Daha dün Nazi Almanyası’nda Hitler’in faşist soykırım eleğinden geçen toplama kamplarında, gaz odalarında vahşet ve soykırım yaşayan bir halkın çocuklarının dönüp savunmasız, aç, sefil, perişan, tek suçları kendi topraklarında özgürce yaşamak olan Filistin halkına hedef gözetmeden yapmış olduğu son saldırı karşısında sessiz kalmak, vahşeti onaylama anlamına gelmektedir” dedi. Yapı-Yol Sen Konya Şubesi olarak İsrail’in devlet terörünü, vahşetini, soykırımını nefretle kınadıklarını açıklayan Halis Balcı, mazlum halkın kanını dökenlerin bir gün döktüğü kanda boğulacağını söyledi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Türkiye Haberleri