İnsanlık Ona muhtaç

Kutlu Doğum Haftasında gerçekleştirilecek etkinlikler hakkında bilgi veren İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, giderek kötüleşen dünyada insanlığın Onun rahmetine ve sevgi dünyasına muhtaç olduğunu söyledi

Kutlu Doğum Haftası’nda gerçekleştirilecek etkinlikler hakkında bilgi veren İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, giderek kötüleşen dünyada insanlığın O’nun rahmetine ve sevgi dünyasına muhtaç olduğunu söyledi.

 

Konya İl Müftülüğü, Hz. Peygamber (S.A.V.)’nin doğumunun 1440. Yıldönümü dolayısıyla düzenlenecek etkinlikler hakkında bilgi verdi. Selçuk Otel’de açıklama yapan İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, 14–20 Nisan 2011 tarihlerinin Kutlu Doğum Haftası olarak kutlandığını belirterek, bu haftanın hayatı O’nun yüce ahlakıyla güzelleştirilecek bir tazelenme mevsimi olduğunu kaydetti. Şükrü Özbuğday, “İnsanlığın kan kustuğu, giderek küresel bir hal alan ahlaki yozlaşmaların, insanlık için utanç ve elem verici bir düzeye ulaştığı günümüz dünyasında insanlığın, O’nun rahmet ve sevgi dünyasına ne kadar muhtaç olduğunu derinden hissediyoruz. Böyle olduğu için de bu yıl Kutlu Doğum Haftası’nda çeşitli dini, sosyal ve bilimsel etkinliklerde ‘Hz. Peygamber ve Merhamet Eğitimi’ konusu işlenecektir. Peygamberimizin yaşayarak sunduğu ahlak modelini, örnek aile hayatını, O’nun kin, nefret ve intikamı, sevgiye dönüştüren rahmet ve barış yüklü mesajını, çağın söyleyişi ve sunuş teknikleri ile insanlığa tanıtmayı öncelikli sorumluluklarımızdan biri olarak görmekteyiz” dedi.

“Hz. Peygamber’in izinde fiili bir merhamet seferberliğinin başlatılması hedeflenmektedir” diyen Özbuğday, şunları kaydetti: “İşte Kutlu Doğum Haftası, sevgili Peygamberimizin gönülleri sevgiyle birleştiren çağrısına kulak vererek, sahih dini bilginin ışığında manevi hayatımızı zenginleştirmenin, barış ve esenlik içinde güvenle yaşamanın, uzaklarımızı yakın etmenin ve kardeşlik köprüsünde birlikte yürümenin vaktidir. Bu amaçla 1989 yılından bu yana Kutlu Doğum Haftası düzenlenmektedir.” Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle düzenlenecek etkinliklerin İl Müftülüğü’nün organizesiyle resmi kurum ve kuruluş ile sivil toplum örgütlerinin katımıyla gerçekleştirileceğini kaydetti.

Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla düzenlenecek etkinlikler ise şöyle;

 

1- 14 Nisan 2011’de saat 20.00’da Mevlana Kültür Merkezi’nde açılış programı ve Türk Tasavvuf Musikisi Korosu konseri

2- 15 Nisan 2011 Cuma günü Selçuklu Müftülüğü organizesiyle Zafer Sanayi Camii’nde kutlu doğum aşı ikramı.

3- İlçe müftülüklerinin organizesiyle 15 Nisan Cuma günü saat 14.30’da İplikçi Camii bahçesinde kan bağışı etkinliği

4- İlahiyat Fakültesi ve Selçuk Eğitim Merkezi işbirliği ile Konya Ticaret Odası Konferans Salonu’nda 16 Nisan 2011 saat 20.00’da ‘Hz. Peygamber ve Merhamet Eğitimi’ konferansı.

5- 17 Nisan 2011 Pazar günü saat 08.00–13.00 arasında Karatay Müftülüğü organizesiyle İsmil kasabasında ‘Kutlu Doğum Aşı İkramı.’

6-  17 Nisan 2011 Pazar günü saat 14.00–16.00 arasında Mevlana Kültür Merkezi’nde bayanlara yönelik tasavvuf musikisi konseri.

7- 17 Nisan 2011 Pazar günü akşam-yatsı namazı arasında mahalle camilerinde ‘Kutlu Doğum Paylaşım Yemeği.’

8- 17-21 Nisan 2011 tarihlerinde saat 20.00’da Meram Belediyesi’nin organizesiyle Konevi Kültür Merkezi’nde ‘Muhammedim Hoş geldin’ adlı tiyatro gösteri.

9- Çevre ve Orman İl Müdürlüğü işbirliğiyle bazı camilerin bahçelerinde ağaç dikme etkinliği.

10- hafta boyunca mahalli radyo ve televizyonlarda ‘Hz. Peygamber ve Merhamet Eğitimi’ konulu konuşmalar.

11- İlahiyat Fakültesi ve Selçuk Eğitim Merkezi işbirliğiyle ‘Hz. Peygamber ve Merhamet Eğitimi’ konulu eserin 5 bin adet bastırılarak halka dağıtımı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri