İnsanlık aleminin mimarı öğretmenler

24 Kasım Öğretmenler Günüyle ilgili bir kutlama mesajı yayımlayan Deva Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca, milletlerin ve evrensel olarak insanlık aleminin mimarlarının öğretmenler olduğunu söyledi. 

Öğretmenlik mesleğinin çok kutsal bir meslek olduğunu belirten Seyit Karaca, "Öğretmenlik mesleği, dünya tarihinin en eski, en değerli, en önemli ve en özel mesleğidir. Bunun için öğretmenlik mesleği özeldir. Öğretmenlik mesleği kutsaldır. Öğretmenlik ve onu icra eden öğretmenler toplumlar için vazgeçilmez önemli değerdir. Milletlerin ve evrensel olarak insanlık aleminin mimarları ancak ve ancak öğretmenlerdir.  Hiç şüphe yok ki; kalkınmanın, ilerlemenin, gelişmenin ve medenileşmenin lokomotifi kaliteli öğretmenlerdir. Çünkü toplumlar öğretmenlerinin kaliteleri kadar güçlüdür ve çağdaştır. Bu mesleği saygın hale getirmek, öğretmenleri maddi yönden rahat edebilecekleri hayat standardına kavuşturmak, her türlü tedbiri almak ve her fedakarlığı göstermek gerekir" dedi. 

Seyit Karaca, "İdarecilerin yaptığı gibi yıldan yıla sadece 24 Kasım Öğretmenler Gününde öğretmenleri hatırlayıp onları övmek yetmez. Öğretmenlerin toplumdaki statülerini yükselterek, saygınlıklarını arttırarak değerini arttırabiliriz. Statünün maddi güçle kazanılacağı gerçeğinden hareketle, öğretmen maaşları ve ek ders ücretleri acilen arttırılmalı, sözleşmeli öğretmen uygulamasına son verilmeli, öğretmen meslek kanunu öğretmenlerin görüşleri alınarak yeniden düzenlenmeli, atama bekleyen öğretmenlerin ataması yapılmalı, öğretmen alımlarında mülakat uygulamasına son verilmeli, idareci atama yönetmeliği torpili, kadrolaşmayı ortadan kaldıracak şekilde yeniden düzenlenmelidir. Bu sorunların giderilmesi dileği ile tüm Öğretmenlerimizin Gününü kütlüyor, kendilerine sağlık ve başarılar diliyorum" diye konuştu.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri