İnsan Haklarında Arap Dünyasında İlk Sırada Bae Geldi

Arap ülkeleri arasında insan haklarına en saygılı ülkenin Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) olduğu bildirildi.

Arap ülkeleri arasında insan haklarına en saygılı ülkenin Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) olduğu bildirildi.

Norveç merkezli Küresel Haklar ve Gelişme Ağı adlı organizasyon tarafından hazırlanan ve 216 ülkenin incelendiği sıralamada Emirlikler insan haklarına saygıda dünyada 14. sırada geldi.

Tüm Arap ülkelerine büyük fark atan BAE’nin ardından aynı bölgeden Bahreyn 94., Umman 95. ve Kuveyt 96. yer aldı. Arap dünyasından ikinci sırada yer alan Tunus 72. olurken, Fas 73. ve Filistin 85. sıraya yerleşti. İç karışıklıkların devam ettiği Suriye ise 210. sırada yer aldı.

İnsan haklarına saygı sıralamasında Norveç, İsveç, Avustralya ve Lüksemburg ilk dörde seçildi. Birleşik Krallık 13., Fransa 18., Almanya 19. ve ABD 20. oldu. Türkiye ise Afrika ülkelerinden Benin, Lesoto ve Gana’nın ardından 89. geldi.

Organizasyon yaptığı açıklamada ‘uluslararası insan hakları sıralamasını gösteren güvenilir ve kapsamlı bir gösterge hazırladıklarını ve tüm dünyada 2 binin üzerinde ferdin rapor üzerinde çalıştığını’ belirtti. Yetkililer ayrıca göstergenin birbirine bağlı 21 temel insan hakkının karmaşık hesaplanmasına dayandığını kaydetti.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri