İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Üstün: Seçim Kampanyası Huzurlu Ve Sakin Geçti

TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasının huzurlu ve sakin geçtiğini söyledi. Oyunu Adapazarı Cengiz Topel İlköğretim Okulu 1391 numaralı sandıkta kullanan Üstün, çıkışta gazetecilere...

TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasının huzurlu ve sakin geçtiğini söyledi.

Oyunu Adapazarı Cengiz Topel İlköğretim Okulu 1391 numaralı sandıkta kullanan Üstün, çıkışta gazetecilere değerlendirme yaptı. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğundan beri 11 kez cumhurbaşkanı seçtiğini, ama bu bütün seçimlerin, Atatürk’ün seçilmesi dahil olmak üzere zaman zaman sıkıntılar olduğunu vurgulayan Üstün, "Bazen uçaklar uçmuş meclisin üzerinden, bazen meclis basılmış. Bu bakımdan mutlaka bir durum doğmuş cumhurbaşkanlığı seçiminde. İlk kez halk tarafından bir Cumhurbaşkanı seçiyoruz. Gördünüz kampanya ne kadar sakin geçti, huzurlu geçti. Bu gün de bir seçim ortamında , seçim günündeyiz. Sandık başındayız. İnsanlarımız huzur içerisinde Cumhurbaşkanını seçmek üzere oylarını kullanıyor.” diye konuştu.

2007’de yapılan değişikliğin ne kadar önemli olduğunu burada görmüş olduklarını savunan İslam, açıklamasını şöyle sürdürdü: "2007’deki Cumhurbaşkanı seçildiğinde bazı insanlar ‘Cumhurbaşkanım’ dahi diyememişti, hatırlarsınız. Ancak bu seçimden sonra böyle bir durumun olmayacağını ümit ediyoruz. Halk tarafından seçilen cumhurbaşkanına herkesin saygı duyacağını ve herkesin Cumhurbaşkanı olacağını biliyoruz bu seçim sonucunda. 2007’de doğru bir iş yaptığımızı burada bir kez daha gördük. Yeni Türkiye için bir adım atılıyor. Yeni Türkiye’nin Cumhurbaşkanı seçiliyor. Vatanımıza, milletimize hayırlı olsun diyoruz."

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri