İnşaatçılar Konyada

Konya, Kent Yerel Yönetim İhtiyaçları ve Yapı Malzemeleri Fuarı, Tüyap Fuarcılık A. Ş. organizasyonunda inşaat sektöründekileri Konyada buluşturuyor

Konya Kent 2012 8. Yerele Yönetim İhtiyaçları, Konya Yapı ve Dekorasyon 9. Yapı Malzemeleri, İHS Konya 2012 9. Isıtma, Soğutma, Havalandırma, Doğalgaz, Pompa, Vana, Tesisat, Yalıtım Malzemeleri ve Boru Fuarı bugün açılıyor. Tüyap Konya Fuarcılık A.Ş. tarafından, Türkiye Belediyeler Birliği, Konya Belediyeler Birliği, Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Ticaret Odası (KTO), Konya Sanayi Odası (KSO), KOSGEB, Mimarlar Odası, İnşaat ve Makine Mühendisleri Odaları Konya Şubeleri ve Selçuk Üniversitesi Mühendislik- Mimarlık Fakültesi’nin iş birliğiyle gerçekleşecek fuar bugün saat 12.00’da açılacak. Fuar hakkında bilgiler vermek amacıyla Tüyap Konya Fuarcılık A. Ş Genel Müdürü İlhan Ersözlü, KTO Başkan Vekili İsmail Haydaroğlu, İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Ali Çınar, Konya Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Sebahattin Esen, Makine Mühendisleri Odası Konya Şube Müdürü M. Levent Şam basın toplantısı düzenledi. İnşaat sektörünün gelişmiş olan birçok ülkede olduğu gibi Türkiye’de de geliştiğini ifade eden Tüyap Konya Fuarcılık A. Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, inşaat sektörünün Türkiye ekonomisinde lokomotif konumunda olduğunu söyledi. İnşaat sektörünün Gayri Safi Milli Hasıla’daki payının yüzde 6 olduğunu dile getiren Ersözlü, “Bu oran etkilediği diğer sektörlerle yüzde 30’lara kadar çıkmaktadır. Dolaylı olarak 200 alt sektörü etkilemektedir. Yine yoğun iş gücü kullanımı sayesinde tarımdan sonar en yüksek istihdamı sağlayan sektördür. Böylesine önemli bir sektöre yönelik düzenlediğimiz fuarlar başta Konya olmak üzere tüm bölge ekonomisi ve yatırımlar için olumlu katkılar sağlayacaktır” dedi.

182 FİRMA KATILACAK

Fuarın, 8 ülkeden 182 firma, firma temsilcileri ve belediyelerin katılımıyla gerçekleşeceğini kaydeden Ersözlü, “Konya’da 21. yüzyıl kent insanına çağdaş yaşam koşullarını sağlayabilmek amacıyla ihtiyaç duyulan hizmet ve projeleri kapsayan teknolojik yenilikler, ekipman ve donanımlar topluca sergilenecektir” diye konuştu. Birbirini tamamlayan sektörlerin buluşmasına ev sahipliği yapacak fuarda 4 gün boyunca yeni ürünlerin tanıtılacağını belirten Ersözlü, fuarın 17, 18, 19 Mayıs tarihlerinde saat 10.00 ile 19.00 arasında 20 Mayıs Pazar günü ise 10. 00 ile 18. 00 saatleri arasında ziyaret edilebileceğini sözlerine ekledi. İnşaat sektöründe taleplere cevap verebilecek ürünlerin fuarda yer alacağını aktaran İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Ali Çınar ise, inşaat sektörü ile uğraşanların mutlaka ziyaret etmesi gereken bir fuar olduğunu ifade etti.

İBRAHİM ÇİÇEKÇİ

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri