‘inşaat Sektöründe Balon Riski Yok’

Makel Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Necati Çalışkan, Türkiye’de konut üretiminin artacağını vurgularken, “Şu an konut stoğumuz 100 milyar lira.

Makel Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Necati Çalışkan, Türkiye’de konut üretiminin artacağını vurgularken, “Şu an konut stoğumuz 100 milyar lira. Bu da milli gelirin yüzde 5,5 – 6’sına denk geliyor. Amerika’da meşhur mortgage bunalımı patladığında oran yüzde 110’u aşmıştı. Dolayısı ile ülkemizde yakın vadede balon riskinden söz etmek mümkün değil.” dedi.


Necati Çalışkan, inşaat sektörünün 2013’te yüzde 7 büyüdüğünü bildirdi. Bu senenin geçen seneye göre daha iyi ve olumlu geçeceğini dile getirdi.

“DÖVİZLE BORÇLANMAYA DİKKAT”

Sektörün gelir vergisi içinde oranının 2004’e göre 6 kart arttığını anlatan Çalışkan, şunları ifade etti:

“2014’te ekonominin kırılgan olma durumu devam edecektir. Bu anlamda yatay büyümelere dikkat etmeli, tasarruf yapmalı ve dövizle borçlanmayı minimuma indirmeliyiz. İnşaat sektöründe büyüme, Türkiye’nin büyümesini katlıyor. İnşaat sektörünün toplam senelik gelir vergisi içinde oranı 2004’te yüzde 3,1 seviyesinden 6 kat artarak yüzde18,3 seviyelerine geldi.”


Çalışkan, belediye ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ekonomiye ivme katacağını, faydalı olacağını da sözlerine ekledi.



CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri