İnşaat Mühendisleri Genel Kurulu başladı

İnşaat Mühendisleri Odası 14. Olağan Genel Kurul Toplantısı düzenlendi. Genel Kurul'da tek liste ile seçime gidildi

Bera Otel'de gerçekleştirilen 14.  Olağan Genel Kurulu başladı. İnşaat Mühendisleri Odası'nda 14. dönem yönetim kurulu ve delege listesi, seçim için onaya sunuldu. Genel Kurulda ilk olarak divan kuruldu.  Seçimde tek aday Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi ve aynı zamanda oda üyesi  Yrd. Doç. Dr. İbrahim Hakkı Erkan oldu. Toplantının açılış konuşmasını 13. Dönem İnşaat Mühendisleri Oda Başkanı Rıfat Yüzbaşıgil yaptı.

Yüzbaşıgil, çalışma dönemi boyunca hedeflerinden vazgeçmediklerini belirtti. Konya'nın birçok alanda büyük gelişmeler yaşadığını dile getiren Yüzbaşıgil, başarının değerlere olan inançtan kaynaklandığını söyledi. Yüzbaşıgil, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Konya olarak Anadolu'nun ortasında büyük bir başarıya imza attık. Konya, ülke ve dünya genelinde örnek alınan şehirler arasında yer alıyor. Odamızı bizlere kazandıran kurucularımıza ve görevini kurulduğu günden beri layıkı ile yerine getiren bütün başkanlarımıza teşekkür ederken, yeni arkadaşımıza ve ekibine başarılar diliyorum.” Kurul daha sonra konuk konuşmaları ile devam etti.

TMMOB BİZİ TEMSİL ETMİYOR

Eski başkan Yüzbaşıgil'in ardından konuşmasın yapmak için kürsüye Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay çıktı. Altay, terör ve ülke gündemine dair açıklamalarda bulunduktan sonra, kendisinin de buradan yetiştiğini ve 8. dönemde odada görevinin olduğunu dile getirdi. İnşaat Mühendisliğinin ve odanın kendisi için önemli olduğunu vurgulayan Altay, şu ifadeleri kullandı: “Bir yanımız hep boş. Çoğu şey gerçekleştirilmeye çalışılsa da bazı düzenlemeler çözüme kavuşturulmadı. Her ortamda demokrasiden bahseden, Türk Mühendis ve Mimar Odaları (TMMOB) bizi temsil etmiyor. Bizler hala tüzel bir kişiliğe kavuşamadık. Bizlere bu elbise dar geliyor. Biz TMMOB ile aynı düşünce safında da yer almıyoruz. Yapı denetim noktasında ki olumsuzluklar biran önce değer bulmalı. Mesleğimizi hep birlikte hak ettiği konuma kavuşturmalıyız.” Kurul'da yeni başkan adayı  Erkan'ın konuşmasından önce çalışma raporu sunuldu. 4 yıldır İnşaat Mühendisleri Odası'nda üye olan ve 14. dönemde tek liste ile başkan adayı olan Erkan, oda ve yapacakları çalışmalar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Erkan, çalışmalarımız ülke ve kamu yararı için olmalı dedi.

Türkiye'nin gün geçtikçe geliştiğini ve bu gelişmede ana eksenin inşaat sektörü olduğunu söyleyen Ertan, “Geleceğe emin adımlar ile yürümek için sektör çok büyük önem arz ediyor. Mühendislik, zor bir meslek olduğu gibi günümüz şartlarını esas alan kanunlar ile desteklenmeli. El birliği ile yapacağımız bütün çalışmalar gelişmemizi daha çok artıracak. Üyelerimiz arasındaki sosyal dayanışmanın artması için etkinlikler yapacağız. İşçi sağlığının korunması, yapı ve denetimlerin artırılması bizim için daha sağlam adım olacak. Üstleneceğimiz görevi en iyi şekilde yerine getirmek için var gücümüzle mücadele edeceğiz” cümlelerini kullandı.  Bugün yapılan oylamanın ardından yeni dönemdeki İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı ve yönetimi belli olacak.

EMRE ÖZGÜL  merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri