İnşaat işçileri 1 Mayıs' çalışarak geçirdiler

İnşaat işçileri, sabahın erken saatlerinde restarosyonu devam eden cami de işbaşı yaptı. Meydanlarda bayramı kutlamak yerine kazma, kürek çalışan inşaat işçileri 1 Mayıs için, "Bizim işçi bayramından haberimiz yok. Biz derdimiz para kazanma derdidir" şekl

Karamanoğulları döneminde 15. yüzyılda klasik Selçuklu tarzında inşa edilen ve Ilgın halkı tarafından "Çukur Cami" diye adlandırılan Ilgın Pir Hüseyin Bey Camisi'de restorasyon çalışmalarına 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda da devam edildi. 

İnşaat işçileri, sabahın erken saatlerinde restarosyonu devam eden cami de işbaşı yaptı. Meydanlarda bayramı kutlamak yerine kazma, kürek çalışan inşaat işçileri 1 Mayıs için, "Bizim işçi bayramından haberimiz yok. Biz derdimiz para kazanma derdidir" şeklinde konuştu.

İşçilerden Ethem Söyler, "Ülke genelinde 1 Mayıs işçi bayramı kutlarken biz cami restarosyonunda çalışıyoruz çünkü bu iş bizim ekmek paramızdır. Her ne kardar sosyal güvencemiz olsada maaşımız günlük yevmiye olduğu için ekmek parası için çalışmak zorundayız. Bu sebepten dolayı da işçi bayramı kutlamalarına gidemiyoruz" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlçeler Haberleri